Domowym batonikiem z płatków owsianych i prażonym słonecznikiem, można dodać sobie dużo radości z słodkiej przyjemności. Łatwość i szybkość ich przygotowania jest prosta bajecznie, dlatego sami spróbujcie zrobić je koniecznie. Składniki: 100 g płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos, 80 g słonecznika, 2 białka, 100 g mąki pszennej, 100 g masła, 60 g cukru białego kryształ, szczypta soli, 100 g białej czekolady. Przygotowanie: Słonecznik prażymy na suchej patelni i pozostawiamy do przestygnięcia. Masło rozp... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.