W akcji „gotowanie za głosowanie” wybraliście tarte, na którą pomysł powstał już dawno, ale nie miałam okazji jakoś wcześniej jej przyrządzić. Dzięki Wam wreszcie mogłam zrealizować swój niecny pomysł. Przypominam także, że w marcu kolejna edycja z ankietami, oczywiście postaram się Was jak zwykle czymś zaskoczyć:) A teraz nawiązując do samego przepisu, ciacho wyszło słodkie, ale bardzo pyszne. Połączenie kokosu z czekoladą to dla mnie idealny duet, który świetnie sprawdzi się także w Święto Zakocha... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pysznie wyglada, połaczenie smaków jak dla mnie. To został Ci jakis kawalątek:)
Ciekawy przepis, ale jak dla mnie - połączenie czekolady i kokosa jest za słodkie :)
szczerze to myślałam,że wyjdzie bardziej słodkie, a sama nie jestem wielką fanką przesadnie słodkich ciast. Jeżeli lubisz batona bounty to ta tarta ma podobny smak, plus kruchy spód. Mi bardzo podeszła, a jestem wybredna do wypieków:D
Na tartę głosowałam ;) Ładnie wygląda i na pewno tak smakuje. Jedynie zmieniłabym margarynę na masło ;)
Lubię takie slodkości, mniam :)Ania wpadnij do mnie na mojego nowego bloga :)Dopiero zaczynam :)http://kosmetycznieee.blogspot.com
Mnie baton bounty mocno zasładza, dlatego też go nie jadam z tego powodu ;) ale może rzeczywiście jest dobra :)
on jest słodki, ale bardzo go lubię (to jeden z moich ulubionych, dlatego też tarta wg mnie jest ok:) ale wiadomo - kwestia gustu:)
krem kokosowy brzmi bardzo kusząco, no i do tego ta czekolada z wierzchu... pycha
W końcu się do niej przymierzam i mam pytanie :D czy myślisz, że przetrzyma noc w lodówce? i czy sprawdzi się polewa z rozpuszczonej czekolady ? :D
tak przetrzyma, moja całą noc siedziała, bo akurat robiłam wieczorem ciacho, ale po jakiś 2 godzinach mama kroiła kawałek i była już dobra, więc tak napisałam w przepisie:) Tak, nada się polewa z rozpuszczonej czekolady w kąpieli wodnej, a jakby była za gęsta (a pewnie będzie) i źle się smarowała możesz ją mlekiem ciut rozcieńczyć:)
Aniu chyba Cię zamęczę, ale mam jeszcze pytanie jak długo piekłaś spód? :) czekoladowej tarty jeszcze nie robiłam i nie wiem, czy zauważę, czy się przyrumienił hihi :)
Jakies 25-30 minut, ale bardziej ze 30 bo w przybliżeniu czas patrzyłam;)
Jaką średnicę ma Twoja forma? Bo nie wiem jakie proporcje muszą być, czy dać mniej lub wiecej ciasta.
Moja forma do tarty ma średnicę 28 cm, ale jeżeli masz ciut większą lub mniejszą to nic się nie stanie, po prostu spód będzie cieńszy lub grubszy minimalnie:)