Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym

Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym

Tortilla z nadzieniem paprykowo-pomidorowo-fasolowym

Przepis poniżej to dość mocne, choć na pewno nie ortodoksyjne nawiązanie do kuchni meksykańskiej. Oprócz tradycyjnych meksykańskich placków będą również charakterystyczne dla tej kuchni pomidory, papryka, fasola i… lekko pikantnie. Aczkolwiek ten ostatni element możemy łatwo dostosować do własnych upodobań. Sugerowana w przepisie porcja mielonego chilli jest dość umiarkowana, ale nic przeszkadza, aby ją zwiększyć. I tylko dodatek żółtego sera wydaje się jakoś mało meksykański, a w dodatku łagodzi smak. Nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarna PokusaKulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka, mielone, pomidor, tortilla, placki, fasola, cebula, ser, ser żółty, chilli, szybki obiad, obiad na szybko, obiad, duszone, łatwe , por , warzywa, tarta, kuchnia meksykańska, fasola czerwona, czerwona fasola, sok, przekąska, pierogi przepis, pierogi, naleśniki, przekąski, słodkie, placek z serem, naleśnik

Inne przepisy z Kulinarna Pokusa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.