Zimno, zimno, jeszcze zimniej... Chili con carne na rozgrzanie!!!

Zimno, zimno, jeszcze zimniej... Chili con carne na rozgrzanie!!!

Zimno, zimno, jeszcze zimniej... Chili con carne na rozgrzanie!!!

Przepis na : obiad

Pogoda u nas bardziej przypomina późną jesień niż środek zimy.  Na taką pogodę polecam Wam chili con carne. Rozgrzewające, sycące i bardzo aromatyczne.  Można podawać z tortillą, ryżem lub z chlebem. Przepis, który podaję dzisiaj pochodzi z książki: "Pyszne 25" Anny Starmach. Chili con carne. Składniki na 2 porcje: 200 g mielonej wołowiny; 1 duża cebula; oliwa z oliwek; 1 - 2 ząbki czosnku; 1 puszka pomidorów; puszka czerwonej fasoli;1/2 puszki kukurydzy; czerwona papryka; 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miksturownik

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Autor

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cebula, fasola, pomidor, mielone, papryka, czosnek, mięso, czerwona fasola, słodkie, susz, fasola czerwona, obiad, kuchnia meksykańska, danie jednogarnkowe, siekane, chleb, ryż, wołowina, tortilla, suszone pomidory, ryż smażony, mięso mielone, mięso na obiad

Inne przepisy z Miksturownik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.