Brioche, chlebek z Finezją

Brioche, chlebek z Finezją

Brioche, chlebek z Finezją

Jest to bardzo delikatny i puszysty chlebek. Można robić na słodko lub na słono. Dziś my zrobimy na słono, jako dodatek do oliwy z oliwek, sosów lub marmolady.Taki umaczany smakuje najlepiej. Będziesz zachwycona/y.Do 80 g ciepłego mleka 3,2%(niecałe pół szklanki) dodajemy 1łyżkę miodu lub cukru, oraz 30 g drożdży. Wszystko razem mieszamy. Teraz dodajemy 4 jaja, 160 g masła, 15 g soli i 450 g mąki. Wszystko razem wyrabiamy. Na początku jest bardzo kleiste,i niewygodne w wyrabianiu, ale po ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, jajko, bułki, sosy, miód, słodkie, lekkie ciasto, chleb, ciasto na niedziele, chleb na drożdżach , chleb mieszany, puszyste ciasto, tarta na słodko

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.