Ragoût Christophera.

Ragoût Christophera.

Ragoût Christophera.

Ragoût  (wym. ragu, fr. ragoût od ragoûter — przywrócić apetyt ) -  może się odnosić do wszelkich potraw wykonanych z produktów rozdrobnionych w różnym stopniu i duszonych w sosie, podawanych jako samodzielne danie, dodatek lub rodzaj gęstego sosu jak np.: francuskie fricasse czy pochodzące z Prowansji ratatouille, włoski sos boloński (ragù alla bolognese), węgierskie leczo (lecsó) i pörkölt oraz inne popularne w Europie Środkowej gulasze, angielski stew, czy polski bigos. Jednym ze składników naszej p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, sosy, cytryna, sos sojowy, chilli, czosnek, sos chilli, seler naciowy, papryka, fasolka, seler, fasola, cukinia, cebula, francuskie, włoska, fasolka szparagowa, sok, marynaty, gulasz, pasty, polędwiczki, bigos, grzyby, pasta, zupa, polędwiczka, słodkie, susz, polędwiczki w sosie

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.