Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce

Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

stripsy kfc, panierka kfc, papryka, mielone, pierś, piersi, kurczak, słodkie, fast food, impreza, curry, skrzydełka, przekąska, mąka, przekąski, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, kurczak z papryką , chrupiąca pierś z kurczaka, ostry kurczak, kurczak na ostro, pierś z kurczaka w oliwie, kurczak z czosnkiem, chrupiący kurczak, chrupiące skrzydełka, kurczak curry

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dorota Ślusarczyk, 1 marca 2013 15:59:12

cudne

Ola, 1 marca 2013 16:04:39

faktycznie wyglądają jak te z KFC ;)

Słodka Babeczka, 1 marca 2013 16:07:19

Moje wyszły nieco bardziej ‚pulchne’ , bo słabiej rozklepałam kotleciki ;)

Magda, 1 marca 2013 16:09:17

jutro takie zrobię rodzinie :-)

Słodka Babeczka, 1 marca 2013 16:21:44

Jak zrobisz, to daj znać, czy smakowało :)

whiness, 1 marca 2013 17:37:51

Wyglądają o wiele lepiej niż te z KFC, a na pewno są zdrowsze :)

TRZY CYTRYNY., 1 marca 2013 19:18:41

Wyglądają pysznie. Ja swoje stripys zawsze piekłam w piekarniku, ale przez to były nieco suche. Wypróbuję Twoją wersję

Diana, 1 marca 2013 21:55:01

Robię często identyczne! Są absolutnie pyszne :-)

Justyna Bąk, 1 marca 2013 23:05:13

robiłam takie kurczaki, zdecydowanie warte polecenia, pyszne :)

MartynCia ^^, 1 marca 2013 23:58:45

mniami! stripsy to jedyna rzecz w KFC, która mi w zasadzie smakuje…reszta zbyt mocno ocieka tłuszczem. A Twoje to idealna podróbka ;)

Anka, 3 marca 2013 14:32:35

Wyglądają na pysznie chrupiące, muszę wypróbować przepis, jutro w lidlu tydzień amerykański, więc dokupię sos bbq, zapowiada się pysznie:)

Katsuumi, 22 lipca 2013 22:08:30

KFC to jest cos, tzn kurczaczek a’la KFC :) mniam! ;)

Anonymous, 25 lipca 2013 10:48:26

Witam! Faktycznie, wyglądają cudnie… A tej papryki słodkiej i ostrej to ile? Całe Paczki wsypać czy na oko?

Słodka Babeczka, 25 lipca 2013 13:04:32

Całe nie! :) Na oko, daję może tak z 1 małą łyżeczkę słodkiej i nieco więcej papryki ostrej (wedle upodobań jak kto ostre lubi) ;-)

Anonymous, 26 sierpnia 2013 12:47:21

A czy zamiast we frytkownicy można je usmażyć na patelni? Niestety nie posiadam frytkownicy… :(

Słodka Babeczka, 26 sierpnia 2013 13:06:17

Tak, o ile jest dość głęboka. Można też użyć zwykłego garnka, a potem stipsy odsączyć na papierowym ręczniku, by nadmiar tłuszczu się wchłonął.

Anonymous, 4 września 2013 16:25:31

hahahah zrobilem je ale zamiast maki dalem make ziemniaczana totalna klapa ale byly pyszne choc nie chrupiace :D

Słodka Babeczka, 4 września 2013 17:09:40

Zdarza się ;)

Anonymous, 7 września 2013 19:42:12

O super zrobię takie w domu :)

Anonymous, 9 września 2013 20:32:19

Wyszły pyszne! Polecam

Anonymous, 20 września 2013 19:17:09

mam 12 lat i robię je już chyba 5 raz — polecam każdemu =)

Anonymous, 21 września 2013 23:45:09

A jeśli chciałabym upiec takie stripsy w piekarniku to w jakiej temperaturze i jak długo?

Słodka Babeczka, 22 września 2013 10:52:03

Te stripsy są na bazie ciasta naleśnikowego, więc trochę nijak nadają się do pieczenia w piekarniku. Jeśli bardzo zależy Ci na pieczeniu w piekarniku, to możesz zrobić polędwiczki w płatkach, ale smak jest całkiem inny (wtedy piecz ok.20-30 minut w 200C)

Anonymous, 9 października 2013 22:02:59

ile trzeba dac tej papryki? cale opakowanie? bo ja troche opozniony jestem. dzieki

Słodka Babeczka, 9 października 2013 22:14:49

Ilość zależy od własnych upodobań ;) jeśli lubisz średnio-pikantne daj po płaskiej łyżeczce jednej i drugiej papryki. Jeśli wolisz bardziej pikantne, daj większą szczyptę pieprzu i pełną łyżeczkę ostrej papryki

Anonymous, 14 października 2013 16:33:41

Stripsy niesmaczne i do tego przyklejają się do kratki we frytkownicy. Nie polecam.Pozdrawiam

Słodka Babeczka, 14 października 2013 17:40:37

Wrzucam je do frytkownicy luzem :) bez używani kratki. Co do smaku – kwestia gustu ;)

Anonymous, 15 października 2013 17:35:35

Zrobiłem dziś bez kratki także wyszły ładniejsze. Co do smaku, to przyprawiłem dodatkowo przed zamoczeniem w cieście i wyszły naprawdę dobre.Pozdrawiam.

Anonymous, 20 października 2013 01:50:36

z tego co wiem to w KFC nie robia tak, lipppa na calego zwyczjnie kawalki kuraka trafijaja do paniera z maki i to tyle zadne jajo itp bzdura do kwadratu proponuje dac przyprawy slodka papyrka + ostra ilosc jaka lubicie, sol i maka mieszanka z przenna z kukurydziana odrobine sodki oczyszczanej i calosc wymieszac mozna tez dodac proszku do pieczenia w tej panierce wypudrujcie cesci kuraka mozna po kilku minutach powtornie i znow powtornie jak sie odpowiedna warstwa zrobi walnijcie go glebokiego olej na maxx temperature czyli okolo 170-180 stopni i obserwujcie a propos wczesnie mieso namoczyc w wodzie z sola jesli ma byc na np zinger to trzeba chili lub sporo osterj papryki i tak na kilka godzin ot cala prawda o kfc

Anonymous, 26 listopada 2013 17:37:29

mam pytanie ciasto ma być tak gęste jak na naleśniki???

Słodka Babeczka, 26 listopada 2013 19:08:40

Tak, jak na naleśniki.

Anonymous, 29 listopada 2013 17:51:37

Zrobiłam. Wyszły pyszne :)

Anonymous, 10 grudnia 2013 16:55:01

Wyszły cudowne :) przepis pierwsza klasa ;)

Anonymous, 11 grudnia 2013 12:53:23

ja dodałam jeszcze Curry Przepyszne!Pozdrawiam

Anonymous, 5 stycznia 2014 14:25:43

robię już drugi raz, jest pyszne i wszystkim smakuje :) ja dodałam jeszcze do ciasta naleśnikowego pieprz cayenne i wcześniej przyprawiłam mięso

Anonymous, 29 stycznia 2014 13:07:34

kfc ma gotową marynatę do mięsa mięso ląduje najpierw w marynacie na jakis czas a potem do mąki i na rozgrzany olej ot cała tajemnica

Anonymous, 31 stycznia 2014 23:40:41

Stripsy wyszły pyszne. Polecam.

Anonymous, 17 lutego 2014 19:55:31

NIE POLECAM, 1kg piersi do wyrzucenia, ciasto zrobione wg przepisu odpadało i zostało na dnie garnka!

Słodka Babeczka, 17 lutego 2014 20:19:49

Może oleju nie rozgrzałeś odpowiednio.

Anonymous, 21 lutego 2014 16:44:20

w przepisie napisane jest że po zanurzeniu w cieście, obtoczyć w mące po co ? nie wystarczy w cieście coś to zmienia?

Słodka Babeczka, 21 lutego 2014 20:25:59

Po pierwsze ciasto nie spływa do oleju, po drugie panierka jest nieco bardziej chrupiąca.

Bachu, 2 maja 2014 19:29:58

Wyszły pycha :) Robiłem już kilka przepisów i ten najbardziej przypadł mi do gustu. gratuluje kulinarnego talentu :)

Femme, 11 maja 2014 23:19:32

extra ostre :) pyszne, chrupiące … na obiad trafiły z frytkami domowymi i surówką… szybko znikają!!! i wystarczyła patelnia do pieczenia :) bardzo polecam
skorzystałam już z kliku przepisów i będę nadal szukać tu inspiracji :)

SłodkaBabeczka, 11 maja 2014 23:28:25

Dziękuję ;) Bardzo mi miło! :)