Dżem z papierówek i nektarynek

Dżem z papierówek i nektarynek

Dżem z papierówek i nektarynek

Jabłka mają dużo naturalnej pektyny. Można wykorzystać je łącząc z innymi owocami i robić dżemy bez dodatku żelfixów czy cukru żelującego. Tym razem kwaśne papierówki i słodkie nektarynki wpadły do jednego garnka i chyba się polubiły :D ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, słodkie, przetwory, cukier

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jey, 8 sierpnia 2013 16:45:21

a takiego dżemu to jeszcze nie widziałam. nawet sklepach! :)

Droczilka, 8 sierpnia 2013 19:56:08

No popatrz, a ja na takie połączenie bym nie wpadła..... :-)

Anonymous, 28 sierpnia 2013 00:20:08

Znam to połączenie,tylko w innych proporcjach.Pychota!msewka