Bułeczki z jabłkami

Bułeczki z jabłkami

Bułeczki z jabłkami

Bułeczki z jabłkami to małe drożdżówki z pysznym, delikatnie słodkim nadzieniem. Idealnie nadają się na śniadanie lub podwieczorek, a ich niewielki rozmiar sprawia, że ciężko poprzestać na jednej sztuce. Bułeczki przygotowałam z klasycznego ciasta drożdżowego, wzbogaconego o dodatek miodu, za to bez użycia jajek. Z podanych proporcji można upiec 20 niezbyt dużych bułeczek. Bułeczki z jabłkami Składniki: ciasto drożdżowe 400g mąki pszennej 200ml mleka lub wody 15g drożdży 2 łyżki (40g) miodu 3 łyżki (30g) rozto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, pieczenie, miód, duszone, jajko, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, śniadanie, śniadania, drozdzowka, drożdżówki , ciasta z jabłkami, słodkie, ciasto z bezami, pyszne ciasto, pieczone jabłka, jabłka pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.