Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką

Ciasto drożdżowe z porzeczkami i kruszonką

Klasyczne drożdżowe ciasto z owocami i dużą ilością słodkiej kruszonki. U mnie tym razem wersja z porzeczkami, ale polecam również z rabarbarem lub wiśniami. Składniki na tortownicę 26 cm: (w temp. pokojowej) 300 g mąki 1 op. drożdży suchych 90 ml mleka 2 jajka 2 łyżki miodu 80 g masła szczypta soli 300 g czerwonych porzeczek 1 op. cukru waniliowy na kruszonkę: 140 g mąki 70 g cukru pudru 70 g masła Masło roztopić i wystudzić. Tortownicę wyłożyć papi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wyzwania kuchenne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wyzwania KuchenneWyzwania Kuchenne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasta drozdzowe, drożdżowe, ciasto drożdżowe, porzeczki, ciasto z porzeczką, mąka, pieczenie, miód, cukier, czerwona porzeczka, jajko, słodkie, cukier puder, wiśnia, słodkie ciasto

Inne przepisy z wyzwania kuchenne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.