Swieta za pasem i nie jedna z nas juz mysli o wielkanocnym menu. W temacie swiatecznych wypiekow ja juz poczynikam pewne kroki. Poniewaz ruszam w droge postanowilam zrobic mazurki kilka dni wczesniej, a potem zamykam moja kuchnie na klodke i znikam.Przepis znalazlam gdzies w sieci, ale jestem z niego zadowolona, bo mazurki wyszly super i do tego sa bardzo smaczne.Mozna zrobic jeden duzy mazurek, ale ja postanowilam zrobic kilka malych tylko po to by moc obdarowac nimi rodzine. To co zostalo zabieram ze soba...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...2 lyzki jakiej smietany? suor cream, double czy moze extra thick ????
Malwina przepraszam, ze dopiero odpisuje, ale przez dluzszy czas mnie nie bylo i nie zagladalam na bloga.Ja dalam creme fluide entiere, bo akurat taka mialam.pozdrawiam
dziekuje... po nazwie mi wychodzi, ze to francuska smietanka ... slodka i plynna