Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą.
Gulasz drobiowy z czerwoną fasolą.
Składniki :
1kg filetów z kurczaka
250g czerwonej fasoli
3 duże pomidory
2 cebule
1l bulionu drobiowego
3 łyżki mąki
3 łyżki oleju
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 łyżeczka soli
0,5 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Fasolę zalewamy zimną wodę, tak aby wody było 3 razy więcej niż fasoli. Odstawiamy na 12 godzin. Po 12 godzinach fasolę odsączamy na sicie i gotujemy, dopóki fasola będzie miękka. Filety kroimy w mała kosteczkę i obtaczamy w mące. Następnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Łukasza
Autor
Lukash_p
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, fasola czerwona, czerwona fasola, drobiowe, gulasz, ciekawe przepisy, sałatki, sałatka, sernik, papryka, przekąska, deser, desery, przekąski, ciasto, pomidor, cebula, duszone, mięso, chleb, chleb razowy, kurczak, słodkie, filet z kurczaka, mięso duszone, kurczak z pomidorami, kurczak w pomidorach, dania z kurczakiem, sałatka z kurczakiem, kurczak z papryką
Inne przepisy z Kuchnia Łukasza
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję