Przepyszny sos do sałaty. Kombinacja do lunch boxa. potrzebujemy: - zieloną sałatę - 1 świeże mango - łyżkę musztardy Dijon - kawałek papryczki chilli drobno posiekanej (bez ziaren) - odrobina słodkiego soku (gdy sos będzie za gęsty) Mango obrać i pokroić na kawałki. Owoc, musztardę, papryczkę chili i sok zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji. Schłodzić w lodówce przez noc - sos się przegryzie i zniknie musztardowy posmak. Następnego dnia umytą sałatę polewamy sosem, mieszamy i można zjadać. Smacznego!... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...