Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką

Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką

Rabarbarek - biszkopt z masą rabarbarową oraz mleczną pianką

To było jedno z pierwszych ciast, jakie sama upiekłam;)) Przepis znalazłam w zeszycie mojej teściowej i od razu przypadł mi do gustu. A, że akurat był sezon na rabarbar mogłam je sprawdzić;) Tak nam zasmakowało, że teraz w sezonie piekę je przynajmniej raz w roku. Biszkopt jest puszysty, masa rabarbarowa słodko - kwaśna i do tego mleczna warstwa z truskawkową nutą. Biszkopt: 3 duże jajka,  1/3 szklanki cukru,  1 łyżeczka proszku do pieczenia,  2/3 szklanki mąki, 1 łyżka octu.  Białka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pianka na biszkopcie, ciasto, galaretka, pieczenie, czekolada, mąka, cukier, biszkopt, tarta, ciasto pianka, lekka, słodkie, ciasto z galaretka, jajko, bułki, lekkie ciasto, przepisy na ciasto truskawkowe, ciasto z truskawkami, ciasto z masa, masa z galaretki, ciasta z masa, ciasto z białek , puszyste ciasto, słodkie ciasto, tarta na słodko, tarta z czekoladą, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, owoce w czekoladzie

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Tatiana Ż, 13 maja 2014 15:13:08

Cudownie wygląda, bardzo smakowicie.;)

Magda C., 13 maja 2014 16:32:14

Super pomysł na biszkopt z rabarbarem, pyszności :)

bielinka, 13 maja 2014 20:25:20

pychotka! :)

Monika, 13 maja 2014 23:29:41

Zapisuję do wypróbowania - z dopiskiem pilne:)

codojedzenia, 18 maja 2014 10:45:32

Fajne ciasto . Lubię ciasta z rabarbarem

Anonymous, 21 maja 2014 15:30:18

Jeżeli użyłabym 3 średnich jaj, to jakie powinny być proporcje pozostałych składników?

z miłości do słodkości, 22 maja 2014 11:47:49

Myślę, że proporcje mogą być takie same zarówno dla dużych jaj jak i dla średnich.