To było jedno z pierwszych ciast, jakie sama upiekłam;)) Przepis znalazłam w zeszycie mojej teściowej i od razu przypadł mi do gustu. A, że akurat był sezon na rabarbar mogłam je sprawdzić;) Tak nam zasmakowało, że teraz w sezonie piekę je przynajmniej raz w roku. Biszkopt jest puszysty, masa rabarbarowa słodko - kwaśna i do tego mleczna warstwa z truskawkową nutą. Biszkopt: 3 duże jajka, 1/3 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2/3 szklanki mąki, 1 łyżka octu. Białka ... czytaj dalej...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Jeżeli użyłabym 3 średnich jaj, to jakie powinny być proporcje pozostałych składników?
Myślę, że proporcje mogą być takie same zarówno dla dużych jaj jak i dla średnich.