Mizeria z ogórków i śmietany

Mizeria z ogórków i śmietany

Mizeria z ogórków i śmietany

W  sezonie wiosenno-letnim bardzo często przygotowuję mizerię. A mizeria to najzwyklejsza surówka z ogórków Jak przygotowujecie mizerię? Najbardziej lubię ogórki wyhodowane przez mojego tatę, teraz muszę się zadowolić kupnymi ogórkami, ale już niedługo i będą nasze własne ogórki. Sporo będzie zakiszonych na zimę, ale na bieżąco będę z nich robić mizerię lub koktajle warzywne, czy też chłodniki. Ja nigdy nie lubiłam słodko-kwaśnej, więc moja mizeria jest bez cukru i octu, tylko z kwaśną śmietaną, solą, pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, ogórek, ziemniak, kurczak pieczony, cytryna, pieczenie, siekane, mięso, ziemniaki, cukier, przepisy z ziemniakami, koktajle, słodkie, kurczak pieczony w ziołach, jajko, surówka, kurczak, pieczone ziemniaki, mięsa pieczone, kurczak z cytryną, sok cytrynowy, bez pieczenia, kurczak słodko kwaśny

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Michał, 20 maja 2014 11:29:21

Klasyczna mizeria jest dobra. Ja czasem dodaję jeszcze trochę drobno posiekanej cebulki, zaostrza smak.

Ewa, 20 maja 2014 15:02:52

Uwielbiam mizerię właśnie w takiej postaci jak Ty proponujesz, a ostatnie zdjęcie mizerii z kurczakiem jest bardzo apetyczne!