Prawie Pavlova

Prawie Pavlova

Prawie Pavlova

Tematem wspólnego gotowania na dziś jest Pavlova. Deser absolutnie idealny - krucha na zewnątrz i cudownie ciągnąca w środku beza, chmura delikatnej i leciutkiej bitej śmietany, a na wierzchu całe mnóstwo soczystych owoców... Marzenie. Miliard kalorii, a nie można się oprzeć kolejnemu kawałkowi. Czysta rozkosz. Nie wiem, co mam jeszcze napisać, żeby Was do Pavlovej przekonać - musicie spróbować sami. Wbrew pozorom nie taka trudna do wykonania, choć bywa kapryśna. Zdarza jej się opaść albo zrumienić za bardz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pożeraczka, czyli raz adobrze

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

gin

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, tort, torty, ciastka kremówki, truskawka, truskawki, ciasto, tort bezowy, bita śmietana, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, francuskie, deser, desery, ciasto 3 bit, słodkie, ciasto z truskawkami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, pyszne ciasto, ciasto z bezami, ciasto na żelatynie, bez pieczenia, proste ciasto, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto

Inne przepisy z Pożeraczka, czyli raz adobrze

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.