Ostatnio scigam sie z czasem i przez to bardzo zaniedbalam ten blog. Az mi glupio, ze nie zagladam tu zbyt czesto. Jeszcze gorzej sie czuje, ze nie zamieszczam nowych przepisow, jednak ostatnio gotuje bardzo szybkie dania, nie jest to tez nic nowego, bo na nowosci nie mam juz sily. Moja glowa zajeta jest w tym momencie organizowaniem przeprowadzki, nadzorowaniem najwazniejszych spraw do pozalatwiania. Ale, ale! zeby stali bywalcy tego bloga nie poczuli sie zaniebdani i opuszczeni dzis odkurzam pewnien przepis... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...co tam wygląd, ważne, że smaczny. :] a zresztą nie wygląda wcale źle!
Karolko, zupełnie nie wiem, dlaczego nazwałaś go brzydkim kaczątkiem. Jest piękny! Pyszny serniczek!Pozdrawiam ciepło:)
A ja myślałam, ze ma dziurke w środku :)Z serków homo nigdy sernika nie robiłam, ciekawam go!
Ja też nigdy nie robiłam sernika z serków homogenizowanych. Dzięki piękne za przepis! :)
Cukrowa wrozko moze i wyglad niewazny, ale zawsze jak ladnie wyglada to i lepiej smakuje.Agatko milo to czytac, choc na moje oko to on az taki ladny nie jest, a moze ja zbyt wymagajaca jestem.Majanko to dlatego, ze jest taki nierowny, pofalowany, ale jak wspomnialam on mocno rosnie, a potem rownie mocno opada.Aniu ja taki sernik znam od dziecka i ciesze sie bardzo z tego faktu, bo tu ciezko o dobry ser na sernik.Dragonfly mam nadzieje, ze gdy juz wyprobujesz przepis to sernik Ci zasmakuje tak jak mi :)Pozdrawiam Was goraco :)
Uwielbiam serniki!!!A ten wyglada dla mnie wyjatkowo smakowicie :) Czy moglabym prosic o nazwe serka ktorego Pani urzywa? Ja rowniez przebywam we Francji i znalezienie serka nadajacego sie do wypieku sernika jest dla mnie ogromnym wyzwaniem...Z gory dziekuje za pomoc i gratuluje przepysznego bloga!
Anonimowy Gosciu ciesze sie bardzo, ze moj blog sie podoba. Do tego jesli moge pomoc w temacie sernikow to ciesze sie tym bardziej. Pamietam jak sama szukalam po sklepach odpowiedniego sera.W przypadku tego sernika uzylam fromage blanc sprzedawanego w kubeczkach po 4 sztuki. Kubeczki sa po 100g. Aha serek byl taki najzwyklejszy, pod szyldem marketu w ktorym robilam zakupy.Mam nadzieje, ze pomoglam i ze sernik bedzie pysznym dodatkiem do popoludniowej kawy czy herbaty.Pozdrawiam :)
Niby brzydkie kaczątko, ale przepis dość prosty. Spróbuje zrobić go na święta. Gratuluje cudnych wypieków, będe często tu zaglądać.Pozdrowienia z Polski
Kolecja przepis jest latwy i to jest wlasnie takie fajne. Ja osobiscie bardzo lubie proste przepisy, z ktorych wychodza smaczne wypieki. Ten sernik dosc mocno opada, ale tak ma byc. Taka juz jego uroda.No i ciesze sie, ze moj blog zyskuje kolejnego stalego bywalca.Pozdrawiam :)