W kalendarzu już prawie wiosna, a za oknem zima. Jak okiem sięgnąć wszędzie biało. Jeśli tak dalej pójdzie to z wielkanocną święconką pojedziemy na sankach. Dobija mnie ta wieczna zima. Do tego dziś marznę. W domu zimno od samego rana z powodu jakiejś awarii. Postanowiłam dogrzać mieszkanie i opiekłam babkę. Chciałam poczuć zbliżające się Święta. Niestety teraz muszę myć miski, miseczki, foremkę, a w kranie zimna woda. Byle do wiosny. Babka jogurtowo-kokosowa składniki 4 jajka 250 g cukru 300 g mąk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Ummm, wygląda mega apetycznie... muszę wymyślić pretekst byśmy znów się jakoś wprosić do Was... ;-)PozdrawiamP. :-)
Edytko polecam babke z czystym sumieniem. Jest bardzo dobra i wilgotna.P. zapraszam i bez szczegolnego pretekstu ;-)pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia
Uwielbiam babki na jogurcie! Sa delikatne, puszyste i idealnie wilgotne, prawda? Z kokosem tym bardziej :)Pozdrawiam Karolko!
Bea masz racje, babki na jogurcie sa super, pyszne i wilgotne.Evela ciesze sie bardzo :-)pozdrawiam