Śliwki pod chrupiącą skorupką

Śliwki pod chrupiącą skorupką

Śliwki pod chrupiącą skorupką

Przepis na : deser

Składniki 0,5 kostki masła 0,5 kubka  cukru 1,5 kubka mąki krupczatki 1 jajko 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonych goździków 0,5 kg śliwek, najlepiej węgierek Przygotowanie: masło siekamy z cukrem, wbijamy jajko, przesiewamy mąkę, mieszkamy na kruszonkę śliwki zasypujemy brązowym cukrem, cynamonem oraz goździkami, mieszamy, przekładamy do filiżanek, lub innych niewielkich żaroodpornych kokilek i przykrywamy kruszonką i wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika, Zapiekamy na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Luźna KuchniaLuźna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, jajko, mielone, cynamon, zdrowe przepisy, zdrowe, proste i szybkie przepisy, bita śmietana, siekane, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, deser, desery, ciasto, słodkie, prosty deser, szybki deser, proste ciasto, proste i szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto, ciasto ze śliwką, ciasto ze śliwką na szybko

Inne przepisy z Luźna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.