pieczone buraki z mozzarellą i chrzanem

pieczone buraki z mozzarellą i chrzanem

pieczone buraki z mozzarellą i chrzanem

Niewiarygodnie proste i smaczne.Odsłona buraków, jakie mało kto zna.Dla dwóch osób potrzebujemy- dwa średnie, ugotowane buraki w lekko osolonej wodzie i z łyżką octu- dwie mazarelle 125g-  dwie łyżki chrzanu-  łyżka śmietany-  przyprawy(sól, papryka słodka i ostra, czosnek)MOZzARELLĘ kroimy i marynujemy w obu paprykach, lekko solimy.Drugą kulkę posypujemy dowolną mieszanką ziół i lekko solimy.Polewamy lekko oliwą z oliwek.Zostawiamy na ok. godzinęw pokojowej temperaturze.Można i dłużej, ale wtedy w lod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, pieczone buraki, pieczenie, papryka, jogurt, polewa, słodkie, czosnek w ziołach

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.