Domowa pizza: ciasto na pizze jak z pizzerii

Domowa pizza: ciasto na pizze jak z pizzerii

Domowa pizza: ciasto na pizze jak z pizzerii

Post Domowa pizza: ciasto na pizze jak z pizzerii pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, ciasto, domowa pizza, papryka, sosy, mielone, mąka, włoska, słodkie, sos do pizzy, sos pomidorowy do pizzy, fast food, zupa pomidorowa, sos pomidorowy, sos do mielonego , ciasta tortowe

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Asik., 28 czerwca 2014 20:06:10

Zawsze zamawialiśmy w domu pizze a tym razem skusiłam się zrobić sama z tego przepisu wyszła -Rewelacja!!!,mimo skaleczonego palca przy krojeniu maszynką warzyw dałam rade nawet jedną ręką teraz wiem ze opłacało się PYCHOTKA

Kulinarna Ja, 3 lutego 2013 18:58:10

Domowa pizza jest najlepsza!

Justyna Bąk, 3 lutego 2013 20:05:59

a to nie wiedziałam, że pizza występowała na takim cieście, chyba z ciekawości wypróbuję taką wersję:)

kudels, 3 lutego 2013 21:00:05

lubię takie spotkania z ziomeczkami i robienie wspólnej pizzy :)

asiathinksthings.com, 4 lutego 2013 07:17:32

mmm :) nie ma to jak domowa pizza. To ciasto wygląda na dobre, bo cieniutki! Pozdrawiam, Asia

MartynCia ^^, 6 lutego 2013 01:31:44

yummy! narobiłaś mi smaka na pizzę:)

Anonymous, 3 maja 2013 17:14:11

Najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłam :) Mój facet nie chciał uwierzyć, że to domowa pizza. Ciasto chrupiące i nie ugina się gdy podniosę kawałek :)Zrobiłam z sosem, pomidorami, mozzarellą i bazylią.

Słodka Babeczka, 3 maja 2013 17:55:46

To się bardzo cieszę i polecam się na przyszłość! ;-)

Emcia Pichci!, 5 maja 2013 20:34:52

nie ma to jak dobre domowe ciasto na pizzę!

Salvador Dali, 6 maja 2013 09:52:06

uwielbiam pizze, ale zawsze robię ją tak by jak najmniej przypominała typowego fast food’a:)Musze wypróbować twój przepis!

Anonymous, 1 czerwca 2013 22:04:47

Piecze sie :P u mnie

Anonymous, 2 czerwca 2013 21:54:47

Rewelacja

Anonymous, 4 czerwca 2013 21:58:04

hej ! właśnie zjadlam pizze wykonaną z tego przepisu na ciasto i jest super! pizza jak z prawdziwej pizzeri, POLECAM !!!

Słodka Babeczka, 4 czerwca 2013 22:00:34

Bardzo się cieszę, że smakowało i polecam się na przyszłość :)

mofinka, 26 czerwca 2013 21:59:58

ja dziś zrobiłam to na grubym cieście z tym że dałam połowę składników na jedną średnią pizzę i w tym pół szklanki żytniej mąki, miałam ketchup do pizzy i nie miałam mozarelli, tylko zwykły morski ser starłam, na to szynka mmmmmmmmmm…. Wcześniej robiłam pizzę z ciasta makaronowego neapolitana bez drożdży i nie mogę się zdecydować co lepsze, pizza domowa jest znakomita zawsze:D

Rataje, 27 czerwca 2013 21:53:46

no to babeczka się popisała :) Dzięki za megaaa fajny przepis!

Anonymous, 2 lipca 2013 14:28:36

a ile te drożdże mają rosnąć? :) pozdrawiam!

Słodka Babeczka, 2 lipca 2013 14:36:53

To jest chwila :) Jak ładnie zaczną się pienić i podejdą do góry to jest ok :) – z jakieś 5 minut, góra 10 ;)

Anonymous, 3 lipca 2013 21:42:04

czy takie ciasto da się przygotować wcześniej? rozwałkować na blasze i włożyć do lodówki (żeby nie robić w kuchni na imprezie) a potem tylko siup składniki i do pieca?

Słodka Babeczka, 3 lipca 2013 22:45:17

Można, ale lepiej je rozwałkować, ułożyć na blaszce i przykryć ściereczką, by mogło jeszcze się ‚napuszyć’ ;-)

Anonymous, 5 lipca 2013 17:56:25

Ta pizza jest świetna!Właśnie jem :)

Anonymous, 5 lipca 2013 18:01:12

Ja muszę piec około 25 minut żeby ciasto nie było surowe w środku…

Słodka Babeczka, 5 lipca 2013 18:12:01

a ustawiłeś/aś na 250C? bo 25minut w 250C to trochę długo ;)

Słodka Babeczka, 5 lipca 2013 18:12:24

To się cieszę, że smakuje ;)

Anonymous, 6 lipca 2013 00:29:54

A ja mam drożdże suche wiec ile mam dodac

Anonymous, 6 lipca 2013 14:16:05

właśnie robię :) czekam aż drożdże wyrosną – zdam relację jak wyszła :) ślinka mi już leci

ciornaofca, 15 lipca 2013 13:04:43

dziś robie pizzę! :D az mi ślinka cieknie :)

Anonymous, 21 lipca 2013 19:13:13

Wyszła super, dzięki!

Słodka Babeczka, 21 lipca 2013 19:27:08

To się bardzo cieszę ;))

Anonymous, 27 lipca 2013 21:50:30

Udało się :)

Anonymous, 29 lipca 2013 18:47:05

Czy trzy szklanki mąki w zupełności wystarczy? Ponieważ nie wiem czemu ale ciasto wyszło mi bardzo rzadkie ;/

Słodka Babeczka, 29 lipca 2013 20:58:55

To super :)

Słodka Babeczka, 29 lipca 2013 21:02:12

Tak , 3 szklanki. Początkowo ciasto się lepi, ale z czasem wyrabiania robi się plastyczne i idealne do wałkowania. Ewentualnie możesz je troszeczkę podsypać mąką.

Anonymous, 6 sierpnia 2013 21:45:09

Piecze się wygląda wspaniale . Przygotowanie bez rzadnych problemow:)

Anonymous, 6 sierpnia 2013 22:09:55

Juz upieczona. Powiem jedno probowalam wiele przepisow ale zdecydowanie na tym przystane. Dziekuje jest pyszna:)

Słodka Babeczka, 6 sierpnia 2013 22:35:55

To się bardzo cieszę, że przepis przypadł do gustu :)

Anonymous, 12 sierpnia 2013 16:17:47

Żadnych*

Misiael, 16 sierpnia 2013 15:40:12

Ile czasu mają rosnąć drożdże ?

Słodka Babeczka, 16 sierpnia 2013 16:28:29

To jest chwila :) Jak ładnie zaczną się pienić i podejdą do góry to jest ok :) – z jakieś 5 minut :)

Anonymous, 28 sierpnia 2013 18:42:43

Taka sobie lepsze jadłam :)

Słodka Babeczka, 28 sierpnia 2013 18:44:51

To podziel się przepisem, chętnie wszyscy skorzystamy :)

Sylwia Kątowicz, 28 sierpnia 2013 18:59:00

Cudowny przepis na przepyszną pizze :) .

Anonymous, 6 września 2013 00:16:26

super,dla mnie świetna!

Kon Aass, 7 września 2013 13:31:30

Bez problemu rosną drożdże bez mleka??

Kon Aass, 7 września 2013 13:31:55

Bez problemu rosną drożdże bez mleka??

Słodka Babeczka, 7 września 2013 14:02:24

Tak.

Anonymous, 8 września 2013 11:08:21

Wczoraj wypróbowałam ten przepis na ciasto- REWELACJA ! Gorąco polecam każdemu ;) Nie dość, że bardzo łatwe wykonanie to jeszcze efekt końcowy pozytywnie zaskakuje :) Mój chłopak i mama stwierdzili, że pizza smakuje lepiej niż pizzerii :)

Anonymous, 10 września 2013 16:44:31

PORAŻKA :( są te wszystkie pizze z pizzerii. Niech lepiej przyjdą do Ciebie na szkolenie :) pychaaaaa

piotr hryncewicz, 11 września 2013 19:03:42

a ja chyba coś nie tak zrobiłem bo już godzina i ciasto nie rośnie i dalej jest glut

Słodka Babeczka, 11 września 2013 19:24:51

Może drożdże nie były świeże albo zalałeś zbyt gorącą wodą? Powinna ona mieć ok. 40C.

piotr hryncewicz, 11 września 2013 20:48:36

tak chyba zrobiłem z tą wodom następnym razem będzie lepiej

Anonymous, 12 września 2013 16:12:03

Pyszna, polecam :)

Anonymous, 12 września 2013 18:14:55

Mi też wyszła świetnie wg. tego przepisu, choć podany czas pieczenia jest zbyt krótki. Moja pizza była optymalna po ok. 12 minutach.Pozdrawiam!

Słodka Babeczka, 12 września 2013 18:18:35

W dużej mierze czas pieczenia zależy też od mocy piekarnika :)

Anonymous, 12 września 2013 19:49:52

Świetne ciasto, najlepsza pizza jaką jadłam :)

Piotr J, 13 września 2013 12:41:10

Zarówno przepis na ciasto jak i przepis na sos do pizzy są rewelacyjne. Ja dodaję odrobinę więcej soli do ciasta, ale to kwestia smaku. POLECAM:)

Barbara Jaskierska, 15 września 2013 13:16:08

Genialnie pyszna :):) Wczoraj jedna zjedzona, dziś robimy drugą z pozostałej części ciasta. Bardzo dziękuję za przepis :)

Barbara Jaskierska, 15 września 2013 13:17:25

Genialnie pyszna :) Wczoraj jedna została zjedzona, dziś robimy drugą, z pozostałej części ciasta :)

Alicja Wojaczek, 16 września 2013 17:01:47

SŁODKA BABECZKO fenomenalna pizza:). Dziękuję:). Wszyscy zajadali, aż im się uszy trzęsły:D. Jutro powtórka z „rozrywki”;);D. Pozdrawiam:).

Alicja Wojaczek, 16 września 2013 17:02:42

SŁODKA BABECZKO fenomenalna pizza:). Dziękuję:). Wszyscy zajadali, aż im się uszy trzęsły:D. Jutro powtórka z „rozrywki”;);D. Pozdrawiam:).

Anonymous, 17 września 2013 23:46:34

ile cukru i oleju należy dodać do drożdży?

Słodka Babeczka, 18 września 2013 00:15:02

Tak jak podane wyżej w przepisie (przy składnikach): szczypta cukru i 3 łyżeczki oleju lub oliwy

Anonymous, 18 września 2013 23:47:26

Pizza rewelacyjna! 100 razy lepsza niż z pizzerni….. Polecam:)

Anonymous, 21 września 2013 22:34:45

Ten przepis jest fenomenalny ! Uwierzcie, że ciężko jest mi dogodzić jeżeli chodzi o pizzę, ale od teraz nie muszę już szukać innego przepisu. Będę polecał przepis jak tylko się da. Pozdrawiam :)

Anonymous, 26 września 2013 20:52:25

no no moja w piecu :) już nie mogę się doczekać :)

Anonymous, 29 września 2013 21:27:26

a mi nie rosną drożdże , dałam je , ciepłą wodę , olej ,cukier wymieszałam odstawiłam i czekam już 4 podejście i nic … ;((((

Słodka Babeczka, 29 września 2013 21:34:37

woda nie była za gorąca? powinna mieć ok. 40C. drożdże były świeże? Na próbę możesz dodać rozczyn do mąki,bo może mimo wszystko ciasto podwoi swoją objętość i będzie OK :)

Anonymous, 30 września 2013 11:47:28

pizza jest kiepska a tobie brakuje seksu kobieto

Słodka Babeczka, 30 września 2013 11:57:39

Najwidoczniej wszystkim powyżej również brakuje seksu, skoro pizza im smakowała :)Na szczęście możemy liczyć na ‚Anonima’, który zadba o przyrost naturalny w naszym kraju :)

Kasia Zajac, 30 września 2013 14:42:52

Pan Anonim – geniusz hejtu.A Pizza znakomita !! :)

Anonymous, 1 października 2013 21:01:44

Ciasto rewelacyjne, dzięki z przepis. Zachwyt w oczach dziecka po zjedzeniu pizzy … bezcenne. :) Pozdrawiam Dafne

Anonymous, 2 października 2013 21:05:02

Jak nakładać pizze na papier i forme? Ja ostatnio nakładałam palcami, ale sprawiało to trudność bo była bardzo lepka i nierównomiernie się nakładała.

Anonymous, 4 października 2013 09:19:02

Świetny przepis! Do tej pory bałem się sam robić ciasta (nawet tak nieskomplikowane jak na pizzę), gdyż moja wiedza o nich jest zerowa i korzystałem ze specyfików z torebki. Jak się okazuje, strach ma wielkie oczy, moje pierwsze ciasto własnej roboty według powyższego przepisu wyszło wspaniałe, bardzo puszyste i chyba nawet lepsze niż w pizzerii. Dziękuję, Słodka Babeczko :)

Magdawo, 4 października 2013 20:02:14

Robimy już drugi raz! Jest przepyszna!!!!!

Anonymous, 5 października 2013 19:40:00

Pizza wyszła rewelacyjna, wszystkim smakowała. Najlepszy przepis jaki miałam. Polecam wszystkim.

Anonymous, 17 października 2013 18:13:33

Ciasto bomba ;D polecam

Anonymous, 18 października 2013 13:30:27

A co zrobić, zeby pizza była na grubszym spodzie? Bo mój mąz woli właśnie taką na grubszym spodzie.

Anonymous, 18 października 2013 13:33:45

jak zrobic puszysty, grubszy spod do pizzy???????????? prosze o pomoc

Słodka Babeczka, 18 października 2013 13:51:46

Proszę, tu jest przepis na puszystą: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/03/domowa-pizza-puszysta-pizza-przepis-na.html
a tutaj znajdzie Pani przepis na równie pyszny spód do pizzy – wystarczy zamiast na 2 blaszki, wyłożyć ciasto na jedną, by powstał gruby, puszysty spód: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html

Anonymous, 22 października 2013 20:16:11

witam ! A piekl kto z Was pizze w prodizu? nie mam piekarnika a mam ochote na pizze na tym zachwalanym ciescie :-) chce zrobic niespodzianke rodzince. :-)

Anonymous, 24 października 2013 16:58:08

jest ohydne, jak wy możecie to jeść? w dupę se to wsadź

Słodka Babeczka, 24 października 2013 17:35:52

Kultura obowiązuje nawet w blogosferze i swoje odczucia można wyrażać w bardziej estetycznej formie, mniej wulgarnej ;-)

Anonymous, 26 października 2013 22:47:11

Pozostałe ciasto na drugi spòd pizzy ,mozna zamrozic?

Słodka Babeczka, 27 października 2013 12:35:25

Surowego ciasta jeszcze nie mroziła, chociaż teoretycznie można. Osobiście zawsze podpiekam blaty ciasta i wtedy je mrożę ;-)

Anonymous, 2 listopada 2013 17:47:59

Właśnie wypróbowałam! Fantastyczne. Dziękujemy :)

Anonymous, 6 listopada 2013 18:56:28

Przepis rewelacyjny.

Anonymous, 9 listopada 2013 17:16:17

Przed chwilą zrobilam taką pizzę, wyszła cudownie. Polecam

Anonymous, 10 listopada 2013 19:27:23

ile wody dolać do drożdży?

Słodka Babeczka, 10 listopada 2013 21:47:54

Tak jak podane jest przy składnikach, czyli 1 szklanka ciepłej wody ;-)

Anonymous, 10 listopada 2013 23:45:52

ciasto wyszło super na prawde tylko za mocno czuć było drożdże w smaku ale myśle że da się coś z tym zrobić :)Poza tym wszystko super,extra przepis :)

Anonymous, 13 listopada 2013 16:58:41

muszę tą pizzę zrobić dzięki za przepis;)

Palinka, 16 listopada 2013 18:13:12

Pizza wyszła przepysznie, rodzina zachwycona! :D Dzięki wielkie! <3

Anonymous, 20 listopada 2013 17:41:02

za ok 2 godz zabieram się do roboty jak wyjdzie dam znać:) 3mac kciuki

Anonymous, 22 listopada 2013 16:07:21

Ja eksperymentuje z ciastem o wielu lat. Generalnie zawsze robie podobnie, ale nie ustaje w dalszych poszukiwaniach. W jednym z ostatnich odcinków TopChefa (Polsat) pierwsza część programu poświęcona była pizzy. Od razu, było widać ze to ciasto uprzednio przygotowane przez fachowca było „luźniejsze”. Wspominał ten człowiek, że ciasto musi ok. 20h „garować”. Jak zrozumiałem chodzi o wyrastanie w garnku. Nie mówił tylko, czy ma znaczenie czy taki gar ma stać w lodówce, czy nie. Próbowałeś/próbowałaś z takim odstawieniem?

Słodka Babeczka, 22 listopada 2013 21:43:09

Nie oglądałam tego odcinka, więc nie wiem co mieli na myśli dokładnie. Poza tym u mnie na pomorzu (a może bardziej w mojej rodzinie) zwykło się mówić ‚garować’ , gdy miało się na myśli leżenie w ciepłym miejscu ;-) tak więc może chodziło im o pozostawienie ciasta w ciepłym miejscu na te 20h. Osobiście kiedyś robiłam ciasto taką metoda, w której pozostawiałam ciasto na noc, ale jakoś specjalnie nie podbiło mojego serca. Obecnie jestem na etapie zafascynowania pizzą z tego przepisu: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html

Słodka Babeczka, 22 listopada 2013 21:58:14

A propos trzymania ciasta w lodówce, to wiem, że robią tak właśnie kucharze z pizzerii Mąka i Woda ;-) Spowalnia to prawdopodobnie proces rośnięcia drożdży, tworzy się więcej pęcherzyków itp itd ;)

Anonymous, 23 listopada 2013 20:30:39

Moje ciasto jest już w piekarniku od 40 minut i jest jeszcze surowe, dlaczego ?

Anonymous, 23 listopada 2013 22:03:21

Witam zaje…………………ista pizza myślałem że może być lipa ale dużaaaaa pomyłka ja zrobiłem w kwadracie jest OK!!!!!!!!!! pozd szefową :):) ciasto supcio mniam mniam :):)

Słodka Babeczka, 24 listopada 2013 14:14:18

W 250st. C przez 40 minut, to ciasto już by nawet się spaliło. Może temp. została ustawiona za niska.

Anonymous, 26 listopada 2013 14:09:13

Potwierdzam…. bardzo dobre ciasto :) Od dzisiaj już nie kupuję tylko będę robił sam – taniej i smaczniej :)

Anonymous, 30 listopada 2013 17:46:08

ciasto wyśmienite,dzięki bardzo za przepis.pozdrawiam

Anonymous, 30 listopada 2013 23:16:37

Dzisiaj zrobiłam bez oddzielania na dwie części, wzięłam mały kawałek i już nie mogłam :DBardzo fajny przepis :)

TheScypion86, 3 grudnia 2013 00:27:57

Przed chwilą skonsumowałem z rodziną :) nie został ani jeden kawałek ! Wyśmienita w smaku. Genialny przepis :) dzięki wielkie :) to drugie danie Włoskie które mi dobrze wyszło. Żeby się nie chwalić :D przyrządzam wyśmienitą Lazanie. Pozdrawiam

Anonymous, 4 grudnia 2013 15:47:56

powiedzieli tak żeby nie było Ci smutno

tomek bidgum, 5 grudnia 2013 17:14:30

potwierdzam pizza mistrzowska dzięki za przepis :*

tomek bidgum, 5 grudnia 2013 17:15:12

potwierdzam przepis mistrzowski. Super pizza dzięki za przepis :*

Anonymous, 8 grudnia 2013 04:13:32

jakieś brzydkie te ciasto hehe

Anonymous, 14 grudnia 2013 15:53:14

Hej! dziś zrobiłam pizze z tego przepisu :) wyszła naprawdę świetna! Ciasto pychaaaa, jeżeli chodzi o drożdże to nie czekałam aż wyrosną, tylko rozpuściłam je w ciepłej wodzie z dodatkiem cukru i oliwy i od razu dodałam do mąki. Polecam przepis :D

Anonymous, 14 grudnia 2013 16:21:43

Hej. Zrobiłam imprezę urodzinową w roli głównej z domową pizzą. Ciasto rewelacja. Każdy dostał surowy krążek ciasta, przeróżne składniki podałam osobno na stole, każdy komponował swoją własną pizze wg uznania. Goście byli zachwyceni smakiem, a przy okazji była super zabawa. Polecam wszystkim tego typu impreze:) Autorowi dziękuję za przepis.

Anonymous, 15 grudnia 2013 17:49:13

Pizza pyszna, ciasto rewelacyjne! Moja rodzina zachwycona :)Dziękuję za super przepis!POLECAM!!!!

Anonymous, 15 grudnia 2013 17:58:30

Zrobilam pizze wg przepisu.pieklam najpierw 10 potem 15 i 20 minut wyszla w miare ok tyle ze mam wrażenie ze moje ciasto caly czas jest niedopieczone nie jest chrupiace jedt dosc miekkie i mokre :(.co moze byc przyczyna.

Słodka Babeczka, 15 grudnia 2013 18:03:08

Może być to zależne od mocy piekarnika. Ustawiłaś na max. temperaturę?

Anonymous, 19 grudnia 2013 18:47:08

Zrobiliśmy wszystko krok po kroku,zero modyfikacji i wyszły pizze rewelacyjnie..

Anonymous, 21 grudnia 2013 22:20:39

dzisiaj zrobiłam tą pizze, ciasto i sos wyborne :) goście byli zachwyceni :)tylko co do pieczenia to piekarnik na 230C a czas pieczenia to jakieś 20 minut.polecam!

Anonymous, 24 grudnia 2013 11:05:22

Po świętach zrobię……wygląda smakowicie.

Anonymous, 28 grudnia 2013 19:38:18

wyszło mi bardzo twarda, cięzko było ugryźć:(( nie wiem co zrobiłam nie tak

gelka170, 30 grudnia 2014 22:18:39

Ten komentarz został usunięty przez autora.

gelka170, 30 grudnia 2014 22:19:27

Czy z suchymi drozdzami rowniez mozna wykorzystac ten przepis?

Słodka Babeczka, 30 grudnia 2014 22:38:07

tak , można ;)

Anonymous, 30 grudnia 2014 22:39:41

ile cukru trzeba dodac do drożdży?? sorry, ale naprawde nie widze cukru w przepisie….

Słodka Babeczka, 30 grudnia 2014 22:47:39

W liście składników jest: „szczypta cukru” – czyli ok. pół łyżeczki ;)

Anonymous, 31 grudnia 2014 00:08:09

ups, ja dodalam okolo 1.5 – 2 łyżeczek… pizza juz w piekarniku wiec nic z tym nie zrobie

Słodka Babeczka, 31 grudnia 2014 00:10:49

Nic złego się nie stało. Najwyżej ciasto będzie nieco słodkawe ;)

Yeaaah ;3, 2 stycznia 2014 20:07:55

Pizza pyszna takiej jeszcze nie jedliśmy ;3

moresillah, 3 stycznia 2014 17:50:37

dno i wodorosty

Słodka Babeczka, 3 stycznia 2014 17:57:35

Może coś źle zrobiłeś ;)

Anonim, 3 stycznia 2014 21:07:36

Ale jak to gotowy plyn wlewamy do mąki? Te drożdze nie powinny być w konsystencji stałej? Ile powinny stać? Bo mi coś wlasnie nie rosną Zalałam ciepłą wodą i oliwą, dałam cukier a do tego ok 1,5 łyżki mąki i nic sie nie dziejewszystko w odpowiednich proporcjach, jetem pewna.

Słodka Babeczka, 3 stycznia 2014 21:11:20

Drożdże zalewamy ciepłą wodą, olejem i cukrem i mieszamy do rozpuszczenia oczywiście, więc powstaje nam płynna substancja a nie stała. Woda nie powinna mieć więcej niż 40-45C żeby nie zepsuć drożdży. Drożdże są OK jeśli się spienią i podejdą do góry. Może drożdże były nieświeże? albo temp wody za wysoka?

Anonim, 4 stycznia 2014 15:50:10

Jednak wszystko było dobrze, po prostu za krótko odczekałam. Piszę znowu, bo po prostu nie sposob nie skomentowac. Pizza przepyszna, robilam pierwszy raz a nieskromnie mówiąc wyszla idealna. Ale to zasługa Pani przepisu :) Chrupka, cienki spód, leciutka :) jak we Włoszech. A wykonanie banalne. Pizzerie mogą sie schowac. Mam tylko jedną uwagę. Myslę, że powinna Pani zamieszczać bardziej szczegółowe informacje co do wykonania. Bo np ja nie jestem weteranką kuchni i mialam problem z tym ile czasu drożdże muszą rosnąć, po czym poznać że już są dobre. Musiałam szukać w internecie dodatkowych informacji. I widzę też po komentarzach, że niektórzy mieli podobne problemy

Słodka Babeczka, 4 stycznia 2014 17:14:00

Postaram się pisać bardziej szczegółowo :) i cieszę się, że pizza się udała :)

Anonymous, 4 stycznia 2014 17:23:59

Wyszła super! polecam

Anonymous, 6 stycznia 2014 14:17:25

Właśnie zarobiłam ciasto i rośnie, aż słychać :)

Anonymous, 6 stycznia 2014 14:46:57

Mam takie pytanie, piec w 250 st. C z termoobiegiem ? czy górna i dolna grzałka ;

Słodka Babeczka, 6 stycznia 2014 15:25:46

Mam średniowieczny piekarnik bez termoobiegu i piekący tylko od dołu ;) ale myślę, że opcja góra – dół jest o wiele lepsza ;) Jedynie czas pieczenia może się nieco wtedy skrócić – trzeba obserwować, kiedy pizza się zarumieni.

Anonymous, 6 stycznia 2014 18:20:48

Czy przygotowana pizza może stać przed upieczeniem ok godziny może dwóch w temp pokojowej? Chodzi mi o rozwałkowany już placek posmarowany sosem i z polozonymi skladnikami. Czy ciasto nie rozmięknie jakoś od sosu?

pizzeria, 7 stycznia 2014 21:31:49

Dokładnie, bo wiesz co jesz. Ciekawy pomysł z dodaniem ziół do ciasta. Muszę spróbować.

Anonymous, 8 stycznia 2014 17:52:56

własnie zajadamy sie z zsynem pizzą z tego przepisu rewelacyjne ciastomy zrobilismy z pieczarkami i serem ale pychotka,piekłam bez termoobiegu 10 min ,pozniej dodalm jeszcze 7 ale starczyło by jakies 13 razem i bylo by ok NAPRAWDE POLECAM!!!!

Anonymous, 9 stycznia 2014 23:13:03

WITAMMam zamiar zrobić pizzę w sobotę, ale nie wiem jak ją upiec w piekarniku dość wiekowym gdzie nie mogę ustawić temperaury

Around Our Life, 10 stycznia 2014 20:02:14

Pyszna pizza, za każdym razem robię z innego przepisu, ale od teraz będę się już trzymać Twojego. Pzdr.http://www.aroudourlife.pl

Anonymous, 10 stycznia 2014 23:07:34

a ja mialam ardzo chrupiacy i twardy spod, ale nie przypalilam ;D dlaczego tak? luie jak ciasto jest takie pulchno chrupkie, ale nie wyszlo:/ ale w smaku dora:)

Anonymous, 11 stycznia 2014 21:47:14

Witam. Właśnie zjadłam pizzę według tego przepisu i choć myślałam już że nic z tego nie będzie to wyszła wyśmienita :) Polecam

Anonymous, 17 stycznia 2014 13:47:55

Skorzystałam z Twojego przepisu. Pizza była pyszna :) Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!

Anonymous, 22 stycznia 2014 17:11:08

Świetny przepis :D Polecam wszystkim !

Anonymous, 24 stycznia 2014 16:50:46

Właśnie zrobiłam pizze z Pani przepisu…super!!dziękuję za przepis,pozdrawiam

Anonymous, 25 stycznia 2014 12:08:30

Nie cierpię domowej pizzy

Anonymous, 25 stycznia 2014 17:54:05

Najlepszy przepis na pizze bardzo POLECAM

Anonymous, 25 stycznia 2014 20:00:52

Przepraszam, a ile drożdży mam wziąć ???

Anonymous, 25 stycznia 2014 20:33:48

Tak jak jest podane wyzej przy składnikach, czyli 50g

Anonymous, 26 stycznia 2014 19:55:26

najlepsza pizza jaką jadłem w życiu!!!!!!!!

Anonymous, 27 stycznia 2014 20:52:04

Wlasnie zjadlam ostatni kawalek. Pizza pyszna i w 100% naturalna!

Anonymous, 28 stycznia 2014 11:28:03

Robiłam ją kilka tygodni temu. Bardzo pasują mi te zioła w cieście, ale dość długo się piekła mimo, że ciasto było cienko rozwałkowane.

Anonymous, 29 stycznia 2014 01:22:44

można też wpierdolić wszystko do jednej miski, nie czekać, i też wyjdzie PYSZNA :)

Anonymous, 29 stycznia 2014 03:48:41

no dobrze przyznam sie -ciasto rewelacja i zaliczam do zlotych przepisow:)wiele ciast na pizze wyprobowalam ,ale zadne mi nie wychodzilo jak trzeba:(..po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii na temat tego ciasta(bylam sceptycza do nich) skusilam sie dzis zrobic to „oto” wlasnie ciasto z nadzieja ze w koncu mi jakies wyjdzie-:) po upieczeniu i skosztowaniu ,nie moglam uwierzyc ze w koncu mam ciasto takie jakie TRZEBA:):)wiec w moim zeszycie laduje jako zloty przepis..robiac to ciasto zrozumialam ze w poprzednich ciastach robilam blad „techniczny”.Dziekuje, moj maz jest zachwycony Pani przepisem .pozdrawiam :)Nina

Anonymous, 30 stycznia 2014 10:48:30

nie dobra

Anonymous, 30 stycznia 2014 20:58:40

witam , te suche składniki mieszać w misce czyjak? i łyżeczką czy mikserem?

Słodka Babeczka, 30 stycznia 2014 22:03:10

W misce, łyżką ;)

Anonymous, 1 lutego 2014 16:12:38

Włącz piekarnik

Anonymous, 3 lutego 2014 16:46:58

wszyscy piszą: najlepsza pizza, pizza domowa itp. i zawsze to są wlaśnie haczyki a czy tu tak jest? mam taką cichą nadzieję że tak bo moja pizza jest w trakcie produkcji

Anonymous, 3 lutego 2014 16:47:16

yyy

Anonymous, 7 lutego 2014 18:22:18

Dzisiaj po pracy zabieram się za pizzę na tym cieście, zobaczymy jak wyjdzie. :) :) :)Pozdrawiam.

Anonymous, 7 lutego 2014 22:35:45

Jutro zabieram się za pizzę.Zobaczę jak wyjdzie-odpiszę.Pozdrawiam cieplutko:-)

Anonymous, 8 lutego 2014 17:59:43

a mi wyszło jakies twarde po upieczeniu…macie na to jakąś radę?

Słodka Babeczka, 8 lutego 2014 18:08:32

Może za długo piekłeś/aś? czas pieczenia w dużej mierze zależy od mocy piekarnika i od tego jak bardzo cienko jest rozwałkowane ciasto.

Anonymous, 9 lutego 2014 00:08:01

Dziękuję za przepis, właśnie ledwie się ruszam tak smakowała.

Anonymous, 10 lutego 2014 00:14:05

w sobotę z grymasem na twarzy, myśląc że to męczarnia zacząłęm robić pierwsze dwie szt… jakże się myliłem ! wyszła przepyszna, domownicy jak i goście uznali ją za majstersztyk :D.Dzisiaj w związku z tym, że tak szybko i łatwo się wszystko przygotowuje zrobiłem raz jeszcze – mistrz !!! dziękuję :)

Anonymous, 11 lutego 2014 23:28:53

Pizza się udała,smakowała całej rodzince a mężusiowi najbardziej.Z serca dziękuję i gorąco pozdrawiam.Całuski Słodka Babeczko-Maria z Tczewa:-)

Anonymous, 12 lutego 2014 17:04:17

drożdże wyrosły pięknie, rozwałkowałam cienko ciasto i wyszła mi sucha i chrupiąca podeszwa, chyba nigdy nie uda mi się puszyste ciasto

Słodka Babeczka, 12 lutego 2014 17:27:54

Witaj! Z reguły nigdy nie wałkuję ciasta wałkiem ;-) Formuję okrągły placek rękoma, czyli rozciągając go na blacie. Może powinnaś właśnie tak spróbować ;)
Poza tym na puszystą, grubą pizzę polecam ten przepis: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/03/domowa-pizza-puszysta-pizza-przepis-na.html
a na ciasto chlebkowe ten: http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/10/ciasto-chlebowe-na-pizze-najlepszy.html

Słodka Babeczka, 12 lutego 2014 17:29:07

Ach Pani Mario! Jak mi miło :)) Tczew to moje miejsce urodzenia i rodzinne miasto :) Strasznie się cieszę, że ktoś z bliskich mi rejonów korzysta z tego bloga ;-) Serdecznie pozdrawiam! ;-)

Anonymous, 15 lutego 2014 23:16:10

Właśnie zrobiłem pierwszą pizzę z moim niespełna 2,5 letnim synem. Sam kupił drożdże w sklepie i pomagał na każdym etapie – najlepsza była wyrośnięta kulka ciasta:-) No właśnie – samo ciasto jedno z lepszych na jakie można znaleźć przepis w internecie. Być może najlepsze – moje było trochę za grube (miałem za mało mąki i było za dużo na blachę a za mało na dwie) i chyba trochę za długo je piekłem. Ale nawet boczki które zwykle zostawiam bo w domowych pizzach wychodzą mi suche i twarde tym razem zjadłem ze smakiem. Idealne proporcje, fajna konsystencja. Można zapomnieć o używaniu wałka – wystarczy lekko podsypać blat mąką i spokojnie można w kilka chwil uformować prostokąt lub kółeczko – w zasadzie da się i w powietrzu. Piecze się rzeczywiście całkiem szybko (jak wspomniałem ja pizzę przetrzymałem nawet trochę za długo – nie ma termoobiegu ani nawet termometru czy termostatu w piekarniku – zwykła regulacja gazu z brakiem jakiejkolwiek kontroli stąd nie wiem w jakiej temperaturze piekę…)

Misia, 16 lutego 2014 20:37:05

Pyszna pizza, narzeczony jeszcze nigdy nie przyrządził tak dobrej! :)
Polecam!!! :)

Anonymous, 18 lutego 2014 21:56:28

Dokladnie jak u pierwszej osoby…sledzilam recepte krok po kroku i ciasto surowe…a po pol godziny to cala reszta juz spalona…

Słodka Babeczka, 18 lutego 2014 22:04:33

A w jakiej temperaturze piekłaś? Dużo zależy od mocy piekarnika, więc może lepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie wcześniejsze podpieczenie spodu, a potem dorzucenie pozostałych składników i pieczenie do momentu rozpuszczenia się sera.

Maria, 5 marca 2014 19:42:06

Witam najserdeczniej Słodka moja Babeczko:-).Pozdrawiam cieplutko.Ściskam i przytulam do serduszka. P.S. Dziękuję za to że dane mi było Słodką Babeczkę spotkać na blogu.Zapraszam na kawkę do naszego rodzinnego Tczewa.Podaję mojego skypa kotek64 Maryla-Buźka Serduszko:-)

Iza, 7 marca 2014 11:43:23

no własnie nie ma przy składnikach ile wody…. :( ale doczytałam w komentarzach właśnie i jutro zrobię pizzę :-)

admin, 7 marca 2014 15:59:07

Musiałam zgubić przy przenoszeniu na nową domenę ;) Już uzupełniłam :)
Powinno się dodać 1 szklankę letniej wody ;)

Sabina, 8 marca 2014 19:56:48

a mi nie wyszło ciasto tzn dopiero robie ale ta woda z drozdzami wogole nie rosnie. i co teraz moze jak dodam maki to urośnie

admin, 8 marca 2014 20:26:42

Cukier dodałaś? Woda nie była za ciepła? Drożdże były świeże? Dodaj resztę składników i wyrób ciasto. Czasami drożdże się nie spienią, a mimo to ciasto wyrasta potem pod ściereczką ;)

Ania, 15 marca 2014 17:13:03

szklanka mąki to 150g ,a nie 250g . Zrobiłam zgodnie z przepisem czyli szkl=250g i ciasto było tak suche, że się nie chciało się wogóle lepić musiałam dolać więcej wody żeby składniki mogły się jakoś połączyć

SłodkaBabeczka, 15 marca 2014 17:38:21

Aniu, w przepisie podane jest, ze szklanka równa 250 mililitrom; czyli nie 250 gramów. Jeśli chodzi o mąkę to 250 mililitrów nie jest równe 250g. W instrukcji chodziło oto , by użyć szklanki własnie o takiej pojemności (czyli 250ml), bo jak wiadomo, szklanka szklance równa nie jest. Pozdrawiam.

aga, 20 marca 2014 19:36:01

witam
proszę o podpowiedz
1.czy w tym przepisie nie ma potrzeby smarowania papieru do pieczenia tłuszczem?
2.czy ciasto po rozwałkowaniu na placek nie wymaga już wyrośnięcia?
moje pytania wynikają z innego przepisu
pzdr

SłodkaBabeczka, 21 marca 2014 22:32:08

1. Papieru nie trzeba natłuszczać.
2. Można pozostawić do wyrośnięcia, jednak ja tego nie robię jeśli tworzę pizze na cienkim spodzie. Jeśli jednak na grubym, puszystym cieście (czyli z powyższej porcji tworzę jedną pizzę o średnicy 30cm), to wtedy zostawiam ciasto pod przykryciem żeby jeszcze nieco się napuszyło i było puszyste po upieczeniu,a nie zbite.
Pozdrawiam :)

Asia, 22 marca 2014 17:00:51

Właśnie ją zrobiłam, jedną z mężem zjedliśmy, a ciasto i sos na drugą pizzę zamroziłam. Kiedy zamawiamy pizzę z pizzerii, to zawsze zostawiam piętki, bo jakoś mi nie wchodzą, tu zjadłam wszystko… takie to pyszne, rewelacja. Piekłam 10 min.

mwotek, 23 marca 2014 13:20:57

A jeszcze do składników dodałem kabanosów piri piri :D wyszła ostra, taka jakie lubie :D

Ania, 23 marca 2014 17:43:50

witam ponownie,
to ja od szkl mąki to 150g a nie 250 g
mimo nie zachowania proporcji z przepisu ciasto wyszło dobre, na pewno jeszcze spróbuję je zrobić ale z właściwych proporcji czyli
szkl mąki =150g Pozdrawiam :)

OnWKuchni, 31 marca 2014 17:27:42

Genialny przepis na pizze :D Wg. mnie nie mozna znalezc lepszego przepisu na pizze, polecam go wszystkim moim znajomym :)

polecane strony, 2 kwietnia 2014 08:50:23

Tak się wczytałem w szczegóły że zostawiłem godzinę jak nic:
)

PizzaMan, 8 kwietnia 2014 14:58:13

Lepszego przepisu na ciasto do pizzy nie znalazlem. Dzieki!!!

Weronika, 13 kwietnia 2014 21:06:14

Ciasto wyszło przepyszne!

Victoria, 16 kwietnia 2014 18:03:06

Piza jest przepyszna, przepis na sos najlepszy a sos wyśmienity ! Zawsze jak robię pizzę robię ją według tego przepisu, jest najlepszy :) Pizza pyszna.

Reni, 22 kwietnia 2014 23:57:56

Najlepszy przepis na ciasto, jakie do tej pory ściągałam z neta.Dzięki, rzeczywiście jak z pizzerii.

Femme, 11 maja 2014 22:51:56

Pyszna – korzystałam z wielu przepisów ale ten jest naprawdę super :) sos też mega!!! będę korzystała z niego jeszcze nie raz :)

zagatka, 14 maja 2014 00:38:37

Najlepsze ciasto do pizzy jakie znalazłam :) P O L E C A M!!!!!!!!

wikula, 17 maja 2014 20:59:19

Wypróbowałam już wiele,wiele,wiele przepisów na spód do pizzy, ale ten jest najlepszy, ciasto zawsze wychodzi idealne…To najlepszy ze wszystkich przepisów!!!:D