Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami

Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami

Piętrowy tort pavlova z truskawkami i poziomkami

Torty bezowe mają u mnie jeden minus, za szybko znikają ze stołu.Jest delikatny,słodki i smakuje obłędnie.Nie będę więcej pisać o zaletach po prostu musicie go zrobić. Składniki: 6 szt białka zimne 350 g cukru szczypta soli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu 500 ml kremówka zimna 250 g mascarpone truskawki poziomki listki mięty Przygotowanie: Zimne białka ubić na sztywno.Dosypywać po łyżce cukier i ciągle miksować.Piana po ubiciu powinna być bardzo sztywna i lśniąca.Na koniec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

alaaa72alaaa72

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, ciastka kremówki, truskawki, truskawka, tort, torty, mascarpone, mąka, lekka, cukier, krem, słodkie, susz, tort bezowy, ciasto, ciasto z truskawkami, szybkie ciasto, szybki ciasto, szybkie ciasto z truskawkami, krem mascarpone, szybka kremówka, ciasto z białek , ciasto na zimno, lekkie ciasto, ciasto z kremem mascarpone, ciasto z kremem, ciasta z kremami

Inne przepisy z Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 24 czerwca 2013 12:30:26

wygląda bosko:)

Daktyle w czekoladzie, 24 czerwca 2013 12:59:58

Wierzę Ci, że smakuje obłędnie, bo robiłam bardzo podobny w tym roku i tak jak u Ciebie rozszedł się w kilka chwil :)

Ola, 24 czerwca 2013 13:47:32

ale piękny, wygląda super profesjonalnie!Blog o życiu & podróżachBlog o gotowaniu

cook and look, 24 czerwca 2013 16:09:46

Wspaniale wygląda! :)

Klaudia, 24 czerwca 2013 17:11:15

Boże bajka, najlepszy tort jaki widziałam

madlene17, 24 czerwca 2013 18:21:20

Wygląda przepięknie - niczym korona z keljnotami:)

Myszka, 24 czerwca 2013 19:43:04

Arcydzieło! Jest niesamowita!Pozdrawiammyszkagotuje.blogspot.com

gin, 24 czerwca 2013 20:26:38

Robi wrażenie, coś wspaniałego :) I te poziomki... :)

Nashelly, 24 czerwca 2013 21:10:57

Pavlova śliczna i elegancka. Na lato idealna! :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Agata, 24 czerwca 2013 21:33:35

Jest przepiękna!

Kasia Cukier, 24 czerwca 2013 22:14:09

rewelacja jak dla mnie ;) wygląda przepięknie ;) biorę duży kawałek ;)

ciasteczko, 24 czerwca 2013 22:34:06

rewelacja :)

Alina Waliczek, 24 czerwca 2013 23:11:00

Bardzo dziękuję za miłe komentarze,cieszę się że tort się spodobał.

Gosia@Trawka Cytrynowa, 25 czerwca 2013 01:06:54

Wow, ja tu po raz pierwszy. Widzę że ktoś jest tortowym specjalista:)

Izabela Nowak, 25 czerwca 2013 11:07:13

cudowny ciekawe czy ja umiałabym taki zrobić ?

aronia, 25 czerwca 2013 11:23:13

Pisałam już na Fb, że piękny ale napiszę jeszcze i tu . Piękny to mało powiedziane. Cudny. Ja jakoś ciągle nie mogę się zebrać, żeby zrobić tort bezowy, chociaż zawsze białek u mnie pod dostatkiem.

Zakamarki mojej kuchni, 25 czerwca 2013 13:09:33

Pyszności!

JCD.pl, 25 czerwca 2013 13:49:09

Ale ci świetnie wyszedł :) Imponujący wygląd!

Alina Waliczek, 25 czerwca 2013 23:48:46

Nie mogę uwierzyć że Ty jeszcze nie robiłaś bezowego tortu.:)

Alina Waliczek, 25 czerwca 2013 23:49:50

Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe komentarze i oczywiście zachęcam do upieczenia bo to bardzo łatwy tort a jaki pyszny.

Alina Waliczek, 25 czerwca 2013 23:50:28

Witam serdecznie i mam nadzieję że zostaniesz na dłużej.

mysza75, 26 czerwca 2013 01:51:50

Zapakuj mi jeszcze tego torta, bo mnie powalił na kolana :-)te poziomki pycha

Alina Waliczek, 26 czerwca 2013 17:23:56

Już wysłałam,oczekuj kuriera.:)

smakowitedania, 27 czerwca 2013 17:29:21

obłędny aż dech zapiera;)

Angie, 2 lipca 2013 14:55:55

Niesamowicie wygląda...: )

Alina Waliczek, 3 lipca 2013 23:54:34

Dziękuję,cieszę się bardzo że się spodobał.

Anonymous, 5 października 2013 18:43:14

czy taka beza wystarczy na 15 porcji ?

Alina Waliczek, 5 października 2013 20:42:49

Zrobisz 15 porcji ale ten tort jest bardzo lekki i delikatny, więc na dokładkę raczej nie będzie.

Anonymous, 9 października 2013 15:07:37

Mam pytanie;) cukier, ocet i mączkę zieniaczaną dodajesz do JUŻ ubitej piany? Piana z białek się nie zepsuje (nie zrobi wodnista) przez tak długie ubijanie (skoro cukier dodajemy powoli po łyżeczce, a ocet i mączka, która ma dać efekt nie rozwalania się piany dodawana jest na końcu)? Mi nie wyszła aż tak sztywna piana, chyba własnie przez te długie ubijanie, hmmm nie wiem co mogło pójść nie tak.

Alina Waliczek, 9 października 2013 21:30:39

Tak jak pisze, ubijam białka potem dodaję po łyżce cukier i ubijam tak długo aż cukier się rozpuści. Na sam koniec dodaję ocet i mąkę ziemniaczaną. Nie mam pojęcia dlaczego ci nie wyszło. ;)