Macie dość zwykłego schabowego? Oto wspaniała dla niego alternatywa i w dodatku bogato nadziana grzybami. Oczywiście farsz możecie dowolnie zmienić pod własne kubki smakowe. Świetnie sprawdzą się w tej roli wszelkie sery i warzywa. A może zrobicie go na słodko? Zaszalejcie z własną wyobraźnią. Według mnie już sam wygląd przemawia za ich przygotowaniem, gdyż prezentują się o wiele lepiej niż zwyczajny kotlet. Poza tym, nie są trudne, a i mniej kaloryczne ze względu na fakt, że były pieczone w piekarniku. S... czytaj dalej...
Ale bosko wyglądają takie sakiewki, muszę kiedyś zrobić dla gości ;)
smakowicie, wiesz przy okazji przypomniałaś mi o starym poczciwym schabowym też;)
przypadki tak właśnie działają na ludzi, a sama dawno go nie jadłam, ciągle coś innego robię:D
Kiedyś takie robiliśmy w pracy, ale z warzywami i serem pleśniowym, jak wspomniałaś. Bardzo fajne są z pieczarkami :))A naleśnikowe też są super, fajnie wygladają np. zielone ze szpinakiem, czerwone z soku buraczanegoo lub zółte z kurkumą :)) Ps. fajnie ze powraca te głosowanie i pozdrawiam
mięso nie było suche i twarde, wilgoci nadają mu pieczarki, a aby bylo miękkie wystarczy je odpowiednio długo piec, a zawsze mozesz to zrobić pod przykryciem czy z rękawie a na koniec odkryc. świetne będą tez duszone w sosie. sa różne wersje-ja piekłam.
To tak jak ja. Też czasami o jakimś daniu zapomnę na pół roku, chociaż je uwielbiam :)
zaszalałaś;) nie pomyślałabym, żeby aż tak przyrządzić schabowego, fajnie;)
też czasami takie robię rzeczywiście to miła odmiana po tradycyjnym schabowym:)
No no eleganckie te sakiewki! Bardzo ciekawy pomysł, niewiele więcej roboty niż ze schaboszczakami, a jaki efekt :))
Jak zamienić zwykłego schabowego w ekstra danie :} mniam...
Robiłam już sakiewki schabowe, ale nadziewane mięsem mielonym, ale z pieczarkami muszą być pyszne. Mięsa nadziewane pieczarkami są pyszne:)
Świetny pomysł i jak odmieniony obiad. Może druknę i podrzucę swoim sasiadom, oni co niedziela klepią i klepią, mieliby szanse na odmianę :)