Schabowe sakiewki z pieczarkami

Schabowe sakiewki z pieczarkami

Schabowe sakiewki z pieczarkami

Macie dość zwykłego schabowego? Oto wspaniała dla niego alternatywa i w dodatku bogato nadziana grzybami. Oczywiście farsz możecie dowolnie zmienić pod własne kubki smakowe. Świetnie sprawdzą się w tej roli wszelkie sery i warzywa. A może zrobicie go na słodko? Zaszalejcie z własną wyobraźnią. Według mnie już sam wygląd przemawia za ich przygotowaniem, gdyż prezentują się o wiele lepiej niż zwyczajny kotlet. Poza tym, nie są trudne, a i mniej kaloryczne ze względu na fakt, że były pieczone w piekarniku. S... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kruszynka, 27 lutego 2013 10:19:22

Ale bosko wyglądają takie sakiewki, muszę kiedyś zrobić dla gości ;)

Karmel, 27 lutego 2013 10:58:31

jaka fajna odmiana od tradycyjnego kotleta:) jestem ZA! pozdrawiam:)

toPestka!, 27 lutego 2013 11:10:33

smakowicie, wiesz przy okazji przypomniałaś mi o starym poczciwym schabowym też;)

Anulla, 27 lutego 2013 11:14:32

przypadki tak właśnie działają na ludzi, a sama dawno go nie jadłam, ciągle coś innego robię:D

Anula, 27 lutego 2013 13:11:00

Ciekawa jestem czy schab nie był za suchy i nie za twardy?

blogują, 27 lutego 2013 14:18:57

ale ty masz talent:-)

Mała kuchareczka, 27 lutego 2013 15:58:56

Kiedyś takie robiliśmy w pracy, ale z warzywami i serem pleśniowym, jak wspomniałaś. Bardzo fajne są z pieczarkami :))A naleśnikowe też są super, fajnie wygladają np. zielone ze szpinakiem, czerwone z soku buraczanegoo lub zółte z kurkumą :)) Ps. fajnie ze powraca te głosowanie i pozdrawiam

Anulla, 27 lutego 2013 17:07:09

mięso nie było suche i twarde, wilgoci nadają mu pieczarki, a aby bylo miękkie wystarczy je odpowiednio długo piec, a zawsze mozesz to zrobić pod przykryciem czy z rękawie a na koniec odkryc. świetne będą tez duszone w sosie. sa różne wersje-ja piekłam.

Słodka Babeczka, 27 lutego 2013 17:19:26

To tak jak ja. Też czasami o jakimś daniu zapomnę na pół roku, chociaż je uwielbiam :)

Emcia Pichci!, 27 lutego 2013 19:43:48

ooo mega fajny pomysł na schaboszczaka ;)

Salvador Dali, 27 lutego 2013 19:51:34

zaszalałaś;) nie pomyślałabym, żeby aż tak przyrządzić schabowego, fajnie;)

Justyna Bąk, 27 lutego 2013 21:25:53

też czasami takie robię rzeczywiście to miła odmiana po tradycyjnym schabowym:)

kruszyna, 27 lutego 2013 23:00:24

No no eleganckie te sakiewki! Bardzo ciekawy pomysł, niewiele więcej roboty niż ze schaboszczakami, a jaki efekt :))

Kasia Cukier, 27 lutego 2013 23:02:51

coś pysznego ;)

Kulinarna Ja, 28 lutego 2013 11:18:16

Uwielbiam takie mięsko! Z pieczarkami to moje ulubione danie!

Kaś, 28 lutego 2013 14:22:42

z moimi ulubionymi pieczarkami :) mniam!

ola in the kitchen, 28 lutego 2013 23:06:57

Jak zamienić zwykłego schabowego w ekstra danie :} mniam...

Ela.M, 28 lutego 2013 23:52:41

Robiłam już sakiewki schabowe, ale nadziewane mięsem mielonym, ale z pieczarkami muszą być pyszne. Mięsa nadziewane pieczarkami są pyszne:)

Natalia, 1 marca 2013 01:55:00

O sakiewkach z naleśników słyszałam, ale o takich jeszcze nie :D

Ola, 1 marca 2013 10:37:34

a dzisiaj piątek ;P tylko ochotę na mięso mi zrobiłaś

Ivka, 1 marca 2013 10:44:50

Pyszny i niecodzienny pomysł na obiad!

zjedz_mnie, 1 marca 2013 13:18:32

Świetny pomysł i jak odmieniony obiad. Może druknę i podrzucę swoim sasiadom, oni co niedziela klepią i klepią, mieliby szanse na odmianę :)

agateq, 1 marca 2013 14:51:08

Sakiewki ze schabu? Inspiracja! :)

marta-gotuje.pl, 1 marca 2013 16:38:19

Wyglądają bardzo apetycznie, fajny pomysł :)

marinia, 1 marca 2013 21:37:56

Pyszności! Kiedyś już coś jadłam podobnego :)

Paulina, 4 marca 2013 00:40:26

u nas też się takie jada:) bardzo smaczne połączenie:D