łopatka gotowana w sosie śmietankowym...

łopatka gotowana w sosie śmietankowym...

łopatka gotowana w sosie śmietankowym...

Składniki: 3/4 kg łopatka bez kości z wywaru, 3 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki olej rzepakowy, 2 sztuki ziele angielskie, 1 sztuka liście laurowe, 1 łyżeczka chili zmielone, - do smaku maggi, 5 szklanek wywar do zupy, 1/2 szklanki śmietana gęsta słodka, 1 łyżka mąka pszenna, 2 łyżki natka pietruszki, - ile potrzeba ziemniaki ugotowane, 1 opakowanie groszek z marchewka mrożony łopatkę z kością ugotować w wywarze z włoszczyzną, kucharkiem - wywar wykorzystać do zup... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.