Pierogi domowe na maślance z mięsem

Pierogi domowe na maślance z mięsem

Pierogi domowe na maślance z mięsem

Przepis na : obiad

Uwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my się nie musimy wstydzić  z mięsem  z kapusta i grzybami, ruskie, z serem, na słodko  ostatnio popularne z krewetkami... do wyboru do koloru.  I tak pewnie ile gospodyń  kucharek tyle przepisów na to jedyne idealne ciasto. Ja tez do tej pory taki miałam i myślałam ze jest super, jednak kiedy przeczytałam na forum gazety o idealnych pierogach zrobi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Autor

BernikaBernika

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, pierogi z mięsem, ciasto, krewetki, mięso, mielone, ser, mąka, por , do pracy, mak, grzyby, łatwe , słodkie, mięso mielone, obiad, porem, kapustą, ciasto na pierogi, mięso na obiad, ciasta szybkie i łatwe, łatwe ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, pierogi przepis ciasto, pierogi z kapusta i grzybami, ciasto z makiem, słodkie ciasto, obiad na szybko

Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 3 grudnia 2012 08:08:58

Pyszność, pierogi zawsze i w każdym wydaniu.

cupcake, 3 grudnia 2012 08:14:11

uwielbiam pierożki a te wyglądają prze-pysznie !:)

Izaa, 3 grudnia 2012 08:25:10

no właśnie ja ten wątek na gazecie tez czytałam milion razy i nie wiem czemu jeszcze tego przepisu nie wypróbowałam. Nie wiem czy próbować na święta czy zrobić z przepisu z którego zawsze korzystam. A takiego pierożka bym sobie chętnie zjadła ;))))

Marzena, 3 grudnia 2012 09:13:03

Od lat robię na kefirze, faktycznie ciasto jest bardzo plastyczne i nie rozkleja sie wcale, idealne. Twoje pierożki bardzo apetycznie się prezentują:-))Pozdrawiam cieplutko:-)

kaczodajnia, 3 grudnia 2012 10:15:52

A to ciekawostka, na pewno sprawdzę, bo moja rodzina jest totalnie pierogowa i bardzo często je lepię w ilościach zastraszających ;)

Zuza, 3 grudnia 2012 10:17:23

o ile z mięsem pierogów nie lubię, tak ta maślanka mnie zaintrygowała :)

Karmel-itka., 3 grudnia 2012 10:22:03

na maślance? ciekawe.ależ ja kocham pierogi!

Antenka, 3 grudnia 2012 10:45:12

ale apetyczne:) zjadłabym na obiadek:D

bartoldzik, 3 grudnia 2012 17:39:22

Ja ze swojego ciasta też jestem zadowolony, ale na pewno wypróbuję przed świętami :-)

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:41:22

dziekuje i pozdrawiam

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:41:33

dziekuje i pozdrawiam

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:41:50

tak rewelacyjne. dziekuje i pozdrawiam

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:42:19

dziękuje i pozdrawiam.

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:42:35

warto, polecam.

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:43:21

ale to ciasto pasuje do każdych pierogów nie tylko z mięsem.

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:43:56

warto naprawde. dziekuje i pozdrawiam

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:44:28

dziekuje i pozdrawiam. a skoro mowisz to z kefirem wyprobuje.

Bernadeta, 4 grudnia 2012 00:45:04

widzisz Iza czas zrobić. Fetti naprawde dała dobry przepis.

Aga Strzęciwilk, 10 grudnia 2012 12:36:20

Spróbuj zrobić podkarpackie krysze, czyli pierogi na maślance -pieczone, z kaszą i serem lub z innym farszem. Coś wspaniałego. Polecam, bo widzę, że lubisz eksperymenty. Pozdrawiam

Bernadeta, 11 grudnia 2012 00:11:45

dzięki na pewno się skusze, bo nigdy ich nie jadłam.

Anonymous, 22 czerwca 2013 17:35:49

Przy tej ilości maślanki pierogi mi nie wyszły.Dałam 350 ml i już to było za dużo.Ciasto wyszło za klejące i musiałam podsypywać mąką by je w ogóle rozwałkować.A jak dałabym 0,5 litra to chyba by mi się całkiem rozpłynęło.Nie wiem,czemu tak mi wyszło.Pierogi wyszły raczej gumowate.Chyba zostanę przy swoim sprawdzonym przepisie.Jak sądzisz,co mogło być nie tak? Twoje wyglądają idealnie.

Bernadeta, 22 czerwca 2013 23:40:27

przykro mi :( tak sie wlasnie zastanawiam i nie wiem co sie mogło stać, ja robiłam je juz wiele razy i było zawsze ok, pomysl poszedł tez do znajomych i nikt sie nie żalił. może poczytasz na tym forum skąd przepis jest i on da ci odpowiedz co moglo byc nie tak. ilosc pozytywnych komentarzy swiadczy ze nie jest zly. http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50957103.html