Przepis na : obiad
Uwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my się nie musimy wstydzić z mięsem z kapusta i grzybami, ruskie, z serem, na słodko ostatnio popularne z krewetkami... do wyboru do koloru. I tak pewnie ile gospodyń kucharek tyle przepisów na to jedyne idealne ciasto. Ja tez do tej pory taki miałam i myślałam ze jest super, jednak kiedy przeczytałam na forum gazety o idealnych pierogach zrobi... czytaj dalej...
no właśnie ja ten wątek na gazecie tez czytałam milion razy i nie wiem czemu jeszcze tego przepisu nie wypróbowałam. Nie wiem czy próbować na święta czy zrobić z przepisu z którego zawsze korzystam. A takiego pierożka bym sobie chętnie zjadła ;))))
Od lat robię na kefirze, faktycznie ciasto jest bardzo plastyczne i nie rozkleja sie wcale, idealne. Twoje pierożki bardzo apetycznie się prezentują:-))Pozdrawiam cieplutko:-)
A to ciekawostka, na pewno sprawdzę, bo moja rodzina jest totalnie pierogowa i bardzo często je lepię w ilościach zastraszających ;)
o ile z mięsem pierogów nie lubię, tak ta maślanka mnie zaintrygowała :)
Ja ze swojego ciasta też jestem zadowolony, ale na pewno wypróbuję przed świętami :-)
Spróbuj zrobić podkarpackie krysze, czyli pierogi na maślance -pieczone, z kaszą i serem lub z innym farszem. Coś wspaniałego. Polecam, bo widzę, że lubisz eksperymenty. Pozdrawiam
Przy tej ilości maślanki pierogi mi nie wyszły.Dałam 350 ml i już to było za dużo.Ciasto wyszło za klejące i musiałam podsypywać mąką by je w ogóle rozwałkować.A jak dałabym 0,5 litra to chyba by mi się całkiem rozpłynęło.Nie wiem,czemu tak mi wyszło.Pierogi wyszły raczej gumowate.Chyba zostanę przy swoim sprawdzonym przepisie.Jak sądzisz,co mogło być nie tak? Twoje wyglądają idealnie.
przykro mi :( tak sie wlasnie zastanawiam i nie wiem co sie mogło stać, ja robiłam je juz wiele razy i było zawsze ok, pomysl poszedł tez do znajomych i nikt sie nie żalił. może poczytasz na tym forum skąd przepis jest i on da ci odpowiedz co moglo byc nie tak. ilosc pozytywnych komentarzy swiadczy ze nie jest zly. http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,50957103.html