Florentynki to takie słodkie ciasteczka z zatopionych w karmelu bakalii. Mogą być na cienkim, kruchym spodzie albo bez niego. Moje będą wariacją makaronową - tak, nie przewidzieliście się, zrobiłam ciastka z makaronu ! I były tak dobre, że zniknęły w jeden wieczór :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Coś niesamowitego!!! W kuchni nie jestem nowicjuszem,ale o czymś takim nie słyszałam.Jestem pod wrażeniem,chętnie wypróbuję.Pozdrawiam Magda z Gna
e tam, jakoś przypadkiem wpadło mi do głowy coś takiego innego
Musi koniecznie być brązowy cukier? A bez termoobiegu upieką się?
brązowy daje według mnie lepszy smak, taki bardziej karmelowy, ale może być też biały. Termoobieg lepiej obsusza, ale też nie jest konieczny chyba - napisałam tak jak robiłam
czy ja wiem ? mąż sam się nie zorientował, musiałam powiedzieć
przegląd ten Twój blog i widzę tyle inspiracji, że teraz już nie wiem co jutro upiec :) same pyszności i to jakie pomysłowe :)