Figi z kremem pieprzowo-cytrynowym i dziką różą, serwowane na szałwiowych grzankach

Figi z kremem pieprzowo-cytrynowym i dziką różą, serwowane na szałwiowych grzankach

Figi z kremem pieprzowo-cytrynowym i dziką różą, serwowane na szałwiowych grzankach

Minęły już czasy, kiedy rozkosz smaku świeżych fig była dostępna jedynie dla wybrańców, podróżujących w cieplejsze rejony kontynentu. Warto po nie sięgać z uwagi na walory smakowe i lecznicze. Zwłaszcza jesienią, bo podnoszą odporność organizmu i działają antybakteryjnie, a zawarty w nich magnez wzmacnia serce i redukuje stres. Śniadanie, najważniejszy posiłek dnia, często z dużą dawką stresu, spożywane w pośpiechu albo ograniczone do wypicia kawy. Możecie przygotować szybkie grzanki na maśle szałwiowym, z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SzczyptaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.