Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Rogaliki półfrancuskie z jabłkami

Przepis na : deser

Kolejna próba przed Tłustym Czwartkiem:) Podawałam Wam ostatnio dwa przepisy na pyszne rogaliki, jednak śmiało mogę powiedzieć, że te są najlepsze!! Nawet mama wzięła ode mnie przepis, więc o czymś to świadczy:) Bardzo lubimy zarówno rogaliki drożdżowe jak i takie z kruchego ciasta. Dlatego postanowiłam te dwie wersje połączyć, co okazało się strzałem w dziesiątkę! Ciasto wyszło idealnie kruche, nie za grube, zaś nadzienie z jabłek było odpowiednio gęste i nie za słodkie;) Koniecznie musicie je zrobić!! Ciasto: 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, pieczenie, cukier, drożdżowe, rogale, mąka, cukier puder, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, rogaliki drożdżowe, duszone, jajko, słodkie, przepisy na kruche ciasto, ciasta z jabłkami, deser, desery, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, słodkie ciasto, jajka z farszem, pyszne ciasto, pieczone jabłka, jabłka pieczone

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kulinarne Inspiracje, 5 lutego 2014 11:18:51

uwielbiam takie!

Justyna Żak, 5 lutego 2014 11:31:17

bardzo lubię takie, mniam:D

Kasia, 5 lutego 2014 12:04:18

Wyglądają bardzo apetycznie, prawie czuję jak pachną :)

kathi, 5 lutego 2014 14:07:26

cudne...

Dusia, 5 lutego 2014 15:57:04

rogaliki jakoś tak z dziećmi mi się kojarzą i chętnie bym się przeniosła w tamten młody świat :)

Asia W, 5 lutego 2014 23:45:19

Też robię półfrancuskie rogaliki. Twoje wyglądają fantastycznie :)

z miłości do słodkości, 6 lutego 2014 11:00:04

Dziękuję:)