Składniki: ciasto: 4 łyżki kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 kubka mąki tortowej 0,5 kubka trzcinowego cukru pudru 4 jajka Krem: 2 kubeczki śmietanki kremówki 0,75 kg świeżych truskawek 0,5 kubka cukru 4 łyżeczki żelatyny 1 galaretka cytrynowa sok z 0,5 cytryny Polewa: 1 kubeczek śmietanki kremówki 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady Przygotowanie: piekarnik nagrzewamy do 200"C truskawki myjemy pod zimną wodą, oczyszczamy z szypułek, wrzucamy do rondelka, część pozostawiam...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...