Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta

Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta

Gnocchi z karmelizowanymi pieczarkami i feta

Przepis na : obiad

Gnocchi to danie włoskiej kuchni. Przypominają polske kopytka ale są od nich o wiele mniejsze. Dzisiaj proponuję przepis na gnocchi z batatów. Bataty w odróżnieniu od ziemniaków są dosyć wodniste, nawet jeśli je pieczemy w piekarniku, więc ciasto na gnocchi jest bardzo lepkie. Nie należy przesadzać z mąką podobnie jak w kopytkach, bo wtedy gnocchi będą twarde i bez smaku. Bardzo lubię gnocchi w ogóle wszelkiego rodzaju kluski i kopytka . Gnocchi pasują do mięsnych potrawek czy sosów zamiast tradycyjnych ziemniakó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Autor

codojedzenia

Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

feta, kopytka, kluski, pieczarki, ciasto, ziemniak, ziemniaki, czosnek, ser, potrawka, sosy, twaróg, jajko, grzyby, pieczenie, francuskie, mięso, pierogi przepis, pierogi, słodkie, ser feta, obiad, sos mięsny, pieczone ziemniaki, pieczarki w sosie, pieczarki w cieście, ciasto z bezami, sos z grzybów , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z codojedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.