Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej
Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej
Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej...Soczyste, miękkie mięso z piersi kurczaka.Pyszny śmietanowo-cebulowy sos.I pierzynka z pieczarek.Poezja smaku.Kto nie próbował, niech żałuje!Składniki:2 filety z kurczaka (waga około 500 gram);2 francuskie zupy cebulowe (u mnie Knorr) w proszku;250 ml śmietany o zawartości tłuszczu 30 lub 36 %;500 g pieczarek;Przyprawa do kurczaka;Sól;Pieprz. Sposób przygotowania:Filety z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z błon. Każdą z piersi przekroić wzdłuż na pół. W efek... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, zapiekany kurczak, filet z kurczaka, kurczak, zupa cebulowa, pieczarki, pierś, piersi, francuskie, kotlety, mięso, kotlet, jabłka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z pieczarkami, pieczenie, ser, marchewka, sosy, ryż, seler, surówka, ser żółty, słodkie, karkówka, potrawy z kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, pieczarki w sosie, sos do kurczaka
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz