BISZKOPT MIGDAŁOWY Z JEŻYNAMI.

BISZKOPT MIGDAŁOWY Z JEŻYNAMI.

BISZKOPT MIGDAŁOWY Z JEŻYNAMI.

Ten przepis Karmel-itka obiecała wstawić uroczemu Panu od Jana Niezbędnego, który towarzyszył blogerom na Wielkim Finale i Pikniku BlogerChef'a i, z którym Karmel-itka poznała się na pierwszym półfinale konkursu ,kiedy to zmagała się z pozostałymi w Gniewinie.Biszkopciki te powstały na warsztatach słodkich wypieków, w jakich Karmel-itka miała przyjemność wziąć udział.Były tak pyszne, aż rozeszły się w mgnieniu oka. A Pan od Jana Niezbędnego, który przyglądał się nam, jak pieczemyi skosztował jeszcze c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, wegańskie, deser, desery, torty, tort, pieczenie, mąka, biszkopt, cukier puder, cukier, ciasto, słodkie, ciasteczka, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z białek , pyszne ciasto, słodkie ciasto, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 2 lipca 2013 11:10:40

jakie cudne, delikatne maleństwa:) porywam ze dwa;)

Kamila, 2 lipca 2013 11:16:25

Pyszności! Pozdrawiam

Ola, 2 lipca 2013 12:36:27

bardzo fajne i pomysłowe. Podoba mi się umieszczenie w mini foremkach :)

Marzena, 2 lipca 2013 13:43:36

Ada, a skąd takie małe foremki? Przecudne są:-))

kuchenny bałagan, 2 lipca 2013 20:01:18

Biszkopt jak marzenie, zazdroszczę jeżyn :)

Ula, 2 lipca 2013 20:06:58

Ładnie wyglądają i na pewno smaczne ;)!

Karmel-itka., 2 lipca 2013 20:12:23

niestety nie wiem, takie dostaliśmy na warsztatach.Pewnie można je dostać w internecie..

gzik_i_pyry, 2 lipca 2013 21:15:37

Niezwykle urocze biszkopty :) Pozdrawiam słonecznie :)

Kinga Kornacka, 2 lipca 2013 22:53:59

Uwielbiam takie słodkie maleństwa :)

burczymiwbrzuchu, 3 lipca 2013 00:32:45

Wyglądają po prostu wspaniale. Już wyobrażam sobie smak delikatnego migdałowego biszkoptu z lekko kwaskowatą jeżyną. Cuda :)Pozdrawiam, Tosia.

Kasia S,, 3 lipca 2013 01:41:32

do porannej kawki, jak znalazł !Pozdrawiamy serdecznieTapedna

MartynCia ^^, 3 lipca 2013 02:14:15

potwierdzam były wyśmienite! :) takie cieplutkie jeszcze...mmm :)

Natalia - Poezja Smaku, 3 lipca 2013 02:47:42

Słodkie! podejrzewam, że można też upiec ciasto w dużej formie? :)

Majana, 3 lipca 2013 08:57:00

Urocze biszkopciki. Nie robiłam jeszcze ciasta z jeżynami. Pozdrawiam serdecznie :)

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:40:48

oj tak, oj tak. najlepiej jeszcze takie cieplutkie!

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:41:05

rozeszły się w mig! :]

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:41:42

dziękuję. polecam, jeżyna kwaskowata fajnie współgra ze słodkim biszkoptem :]pozdrawiam!

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:42:13

jasne! tyle, że trzeba pamiętać o dłuższym czasie pieczenia.

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:42:49

jeśli wyobrażasz to sobie tak, jak piszesz - tak było.smakowały wspaniale!

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:43:05

smaczne, oj tak!

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:43:29

a dziękuję!i również cieplutko pozdrawiam.

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:43:51

sa przeurocze i aż chce się takie jeść!

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:44:24

a śmiało! smacznego :]

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:44:39

pozdrawiam Cię serdecznie :]

Karmel-itka., 3 lipca 2013 09:45:02

i dlatego takie śliczne są! dzięki tym foremeczkom.

potravel.pl, 3 lipca 2013 20:45:04

jak zawsze pysznie się prezentuje:)zapraszam do siebie na konkurs, Cookie do wygrania :)Pozdrawiam

kasiaaaa24, 4 lipca 2013 11:34:05

Jakie urocze :) Cudnie wyglądają :)

Anonymous, 20 września 2013 20:13:50

Chcę upiec to ciasto w tortownicy i z malinami. Pytanie pierwsze: czy podana w przepisie ilość składników będzie dobra na tortownicę ok. 23 cm? Pytanie drugie: czy konsystencja ciasta bardzo ucierpi, jeśli użyję mniej cukru (żeby nie przesłodzić - maliny nie są tak kwaśne jak jeżyny)?

Karmel-itka., 20 września 2013 21:53:55

ilość ciasta wystarczy na tortownicę mniejszą, o średnicy 19-21 cm.Najlepiej jest dać półtorej ilości (np. jak są dwa jajka, dać trzy, jak szklanka migdałów mielonych, dać 1,5). mniej cukru, jasne, ale ciastka nie były mocno słodkie, więc nie wiem, czy czasem nie wyjdą mało wyraziste.

Anonymous, 24 września 2013 22:30:32

Jak myślicie, ile czasu trzeba by piec w większej formie? :)

Karmel-itka., 25 września 2013 23:35:15

40-50 minut, najlepiej do "suchego patyczka".