Karkówka z żurawiną i jałowcem

Karkówka z żurawiną i jałowcem

Karkówka z żurawiną i jałowcem

Karkówka w lekko słodkim wydaniu, z posmakiem jałowca! .Idealna do kanapek lub do obiadu z sosem miodowo - żurawinowym. Polecam.  Składniki: 1,2 kg karkówki 5-7 ziaren jałowca garść suszonej żurawiny 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz biały sól gruba 2 liście laurowe kilka łyżek oliwy  Karkówkę myjemy, osuszamy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do miski i nacieramy wszystkimi przyprawami, zawijamy w folię spożywczą na 24 godziny, odkładamy do lodówki. Zamarynowaną karkówkę prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurawina, pieczenie, babeczki, karkówka, mięso, sosy, kanapka, kanapki, lekka, obiad, słodkie, susz, mięsa pieczone, karkówka pieczona, pieczona karkówka, karkówka na obiad, mięso na obiad

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.