Przepis na : deser
Do przygotowania sękacza użyłam marcepanu własnej roboty, który przyrządza się w nie więcej niż 10 minut, ale możecie kupić gotową masę. Ciasto jest dosyć pracochłonne, bo nieustannie trzeba pilnować proces pieczenia poszczególnych warstw, ale warte jest zachodu :) Zatem uzbrójcie się w cierpliwość i zapraszam do pieczenia! :) Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki. Składniki na ciasto: 6 jajek 200g masła 150g masy marcepanowej* 100g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta sol... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...