Maj to na prawde cudowny miesiac. Uwielbiam go za ten urodzaj wszelkich owocow i warzyw, do ktorych zatesknilam po ponurej zimie. Ciesze sie tez z tego, ze niektore z nich moge miec z wlasnego ogrodu lub z ogrodkow znajomych. Z wielka przyjemnoscia przygotowuje wtedy ulubione dania. Tym razem przygotowalam pyszne ciasto z rabarbarem. Lubie je poniewaz jest wilgotne, slodkawe i kwaskowate zarazem. Doskonale do popoludniowej herbaty lub podwieczorku na lonie natury. Ciasto z rabarbarem i Amaretto skladniki: 300g... czytaj dalej...
przepiękne, apetyczne ciasto. dla mnie bomba!!pozdrawiam ciepło,Szana,www.gastronomygo.blogspot.com
Fantastyczny przepis:) Uwielbiam rabarbar i robię z nim co się da:) Oczywiście króluje u mnie ciasto z rabarbarem . Pyszności:)
Kocham ciasta z rabarbarem. Twoje wygląda przepysznie no i podoba mi się dodatek amaretto:)Pozdrówki:)
Fajne takie puszyste ,ja też dziś piekę na jutro oprócz tortu dla mojego Jasia bo bardzo lubi a jutro kończy 3 latka :)
Maj byłby cudowny, nawet gdyby zabrakło tych wszystkich pachnących cudowności. :D W końcu to MAJ! Prawda Karolko? ;-)
przez oliwę masz na myśli oliwę z oliwek? czy chodzi o zwykły olej roślinny? Ciast z oliwą jeszcze nie robiłam - wydawało mi się, że oliwa jest zbyt gorzka. Do ciast daję rzepakowy, bo nie ma smaku i przy okazji jest najzdrowszy.
Gruszko w przepisie byla oliwa z oliwek, ale ja dalam oliwe uniwersalna, bo akurat innej nie mialam.Malgosiu z tym majem zgodze sie w 100%pozdrawiam Was goraco