Kapuśniak po węgiersku

Kapuśniak po węgiersku

Kapuśniak po węgiersku

Pogoda ostatnio płata nam figle, raz jest słonecznie a raz pochmurnie. Dlatego przyda się na obiad pyszna rozgrzewająca zupka;) Ja proponuję kapuśniak ugotowany na wędzonym boczku z dodatkiem kiełbasy. Pikantny, sycący i rozgrzewający. Idealna zupa na aktualna pluchę... Składniki: 200 g wędzonego boczku,  1/2 kg kiszonej kapusty, 2 marchewki,  3 duże ziemniaki, 150 g kiełbasy np. zwyczajnej,  2 cebule,  ząbek czosnku,  sól, pieprz,  1/2 łyżeczki słodkiej papryki,  szc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
zufik, 7 lutego 2014 14:04:08

bardzo mi się podoba taka wersja tej zupy, ten klasyczny odrobinę mi się znudził :)

Alina Waliczek, 7 lutego 2014 17:23:12

pożywna i sycąca zupka, idealna na zimowe i jesienne dni

Justyna Żak, 7 lutego 2014 18:15:26

świetny pomysł:)

z miłości do słodkości, 8 lutego 2014 14:20:30

Dziękuję:)