Pierś gęsia pieczona w majeranku

Pierś gęsia pieczona w majeranku

Pierś gęsia pieczona w majeranku

Zalegała w zamrażarce gęsia pierś. Trzeba ją było jakoś zagospodarować. A że gęsina na  zimno dobrze się sprawdza, to i tym razem piekłam pierś z założeniem że będziemy jedli ją pokrojoną cienko i zimną. Wyszło całkiem smaczne mięso - polecam!składnikipodwójna pierś z gęsi 2 łyżki majeranku3 - 4 łyżeczki  słodkiej papryki5 - 6 ząbków czosnku - startychsól, pieprzoliwa z oliwekprzygotowaniePiersi umyć i osuszyć. Skórę ponacinać w kratkę, bez przecinania mięsa. Czosnek ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.