Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które może również uchodzić za torcik, jeśli upieczemy je w tortownicy. ciasto czekoladowe przygotowuje się podobnie jak ciasto na muffiny, to znaczy bardzo szybko i bez użycia miksera, pięknie wyrasta i nie sprawia naprawdę żadnych problemów (a i w kuchni również za dużo nie nabrudzimy ;)). krem, którym przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli dobrze pamiętam to właśnie kremem z mleka zsiadłego moja mama przekładała ciasto tureckie (swoją drogą też b... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Świetny pomysł z tym mlekiem zsiadłym w kremie, szkoda, że się szybko "waży" :)Zapraszamy do udziału w konkursie: http://domowe-wypieki.com/konkurs/konkurs-do-wygrania-kolorowe-slomki-do-napojow-oraz-papilotki-na-muffiny/
Ma jedynie tendencję do ważenia się (nie to, że szybko się waży ;)). Ale jak już pisałam w przepisie nie ma co się zrażać, bo krem później i tak dobrze smakuje. :)
Pierwsze słyszę o takim kremie, bardzo ciekawa jestem smaku :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
Krem z mleka zsiadłego, takiego nie próbowałam, dodaję do zakładek i przy okazji pieczenia jakiegoś torciku wykorzystam. A może jako krem do wypełnienia tarteletek! Mascarpone z bitą śmietana już mi się znudziło :)
Ciekawe jak smakuje, bo pomysł wydaję się być bardzo oryginalny:))Pozdrawiam z Kuchni Marlenity:)
Ja właśnie z tym kremem miałam kiedyś "zwarzoną" przygodę. I co prawda był smaczny, ale mama już narzekała na tą konsystencję, więc powtórki nie było. Ale może następnym razem spróbuję podgrzać masę, bo w smaku był naprawdę dobry. :D
Ważne jest masło. Wg mnie najlepsze jest masło roślinne. Istotna jest temperatura oraz jakość masła, jak również mleka. A spróbować na pewno warto bo smak tego kremu jest bardzo ciekawy.
Hm... Nie wiedziałam nawet, że istnieje coś takiego jak krem z zsiadłego mleka :)Ale teraz mnie kusi...
Goodness. My google translate isn't working right now but as soon as it is I'm trying this recipe, that cake looks absolutely out of this world delicious! :)
Witam! Ciasto bardzo kuszące i dzisiaj je upiekłam ale nie wyrosło mi tak jak Pani :( i nie wiem dlaczego..
No właśnie upiekłam je w tortownicy o śr.24 cm. trudno będę miała tylko jedną warstwę z kremem. Może następnym razem się uda :)
Przed chwilką skończyłam przekładać i polewać ciasto. Wyszło super, krem się nie zważył, wygląda bardzo smakowicie :) Pozdrawiam.
Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. :) Pozdrawiam. :)