Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego

Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego

Ciasto czekoladowe przełożone kremem z mleka zsiadłego

Bardzo proste w przygotowaniu ciasto, które może również uchodzić za torcik, jeśli upieczemy je w tortownicy. ciasto czekoladowe przygotowuje się podobnie jak ciasto na muffiny, to znaczy bardzo szybko i bez użycia miksera, pięknie wyrasta i nie sprawia naprawdę żadnych problemów (a i w kuchni również za dużo nie nabrudzimy ;)). krem, którym przełożyłam to ciasto pamiętam jeszcze z dzieciństwa, jeśli dobrze pamiętam to właśnie kremem z mleka zsiadłego moja mama przekładała ciasto tureckie (swoją drogą też b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto 3 bit, czekoladowa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, pieczenie, ciasta z kremami, krem czekoladowy, krem, polewa, kakao, cukier, ciasto z kremem, cukier puder, polewa czekoladowa, mąka, bita śmietana, lekka, jajko, proste i szybkie przepisy, lekkie ciasto, boże narodzenie, muffiny, słodkie, ciasto na boże narodzenie, proste ciasto, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto z masa, ciasto z bezami

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Domowe Wypieki, 15 sierpnia 2013 14:19:17

Świetny pomysł z tym mlekiem zsiadłym w kremie, szkoda, że się szybko "waży" :)Zapraszamy do udziału w konkursie: http://domowe-wypieki.com/konkurs/konkurs-do-wygrania-kolorowe-slomki-do-napojow-oraz-papilotki-na-muffiny/

COOLinarna Strefa, 15 sierpnia 2013 14:23:54

Ma jedynie tendencję do ważenia się (nie to, że szybko się waży ;)). Ale jak już pisałam w przepisie nie ma co się zrażać, bo krem później i tak dobrze smakuje. :)

CookingByFaksiu., 15 sierpnia 2013 18:12:07

mmm pycha!

Nashelly, 15 sierpnia 2013 18:30:14

Pierwsze słyszę o takim kremie, bardzo ciekawa jestem smaku :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Alina, 15 sierpnia 2013 21:24:15

Krem z mleka zsiadłego, takiego nie próbowałam, dodaję do zakładek i przy okazji pieczenia jakiegoś torciku wykorzystam. A może jako krem do wypełnienia tarteletek! Mascarpone z bitą śmietana już mi się znudziło :)

smerfetka79, 16 sierpnia 2013 00:43:58

Ciekawe jak smakuje, bo pomysł wydaję się być bardzo oryginalny:))Pozdrawiam z Kuchni Marlenity:)

Daktyle w czekoladzie, 16 sierpnia 2013 01:11:26

Wygląda bardzo apetycznie!

cukrowawrozka, 16 sierpnia 2013 14:25:44

Ja właśnie z tym kremem miałam kiedyś "zwarzoną" przygodę. I co prawda był smaczny, ale mama już narzekała na tą konsystencję, więc powtórki nie było. Ale może następnym razem spróbuję podgrzać masę, bo w smaku był naprawdę dobry. :D

COOLinarna Strefa, 16 sierpnia 2013 14:36:47

Ważne jest masło. Wg mnie najlepsze jest masło roślinne. Istotna jest temperatura oraz jakość masła, jak również mleka. A spróbować na pewno warto bo smak tego kremu jest bardzo ciekawy.

Kempek, 16 sierpnia 2013 20:21:40

Hm... Nie wiedziałam nawet, że istnieje coś takiego jak krem z zsiadłego mleka :)Ale teraz mnie kusi...

Abbe Townsend, 17 sierpnia 2013 00:08:06

Goodness. My google translate isn't working right now but as soon as it is I'm trying this recipe, that cake looks absolutely out of this world delicious! :)

Sosna, 8 października 2013 17:33:06

Bardzo pięknie się prezentuje! :)

Anonymous, 26 października 2013 15:01:02

Witam! Ciasto bardzo kuszące i dzisiaj je upiekłam ale nie wyrosło mi tak jak Pani :( i nie wiem dlaczego..

COOLinarna Strefa, 26 października 2013 15:10:08

A w jakiej blaszce Pani je piekła?

Anonymous, 26 października 2013 17:22:31

No właśnie upiekłam je w tortownicy o śr.24 cm. trudno będę miała tylko jedną warstwę z kremem. Może następnym razem się uda :)

Beata Bober, 19 grudnia 2013 22:49:11

Przed chwilką skończyłam przekładać i polewać ciasto. Wyszło super, krem się nie zważył, wygląda bardzo smakowicie :) Pozdrawiam.

COOLinarna Strefa, 19 grudnia 2013 23:02:39

Bardzo się cieszę, że ciasto się udało. :) Pozdrawiam. :)