Przepis na : obiad
Post Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie tylko na święta!Sos grecki robię w dużej ilości na raz.Moja wersja jest bez cukinii i z koncentratem pom.Więc dość szybko.Najlepiej gdy warzywa jeszcze się nie rozgotują „na amen”.Szczodrą ręka wykładam na rybę.Resztę sosu porcjuję w pojemniki i zamrażam.Zelazna rezerwa!.Przystawka na zimno,kolacja na ciepło w chłodniejsze dni,niespodziewani gości – proszę bardzo, nawet piątkowy obiad(nie,nie -już bez ziemniaczków).Bo dyżurna ryba -dorsz,tilapia, czy sola zawsze w zamrażarce powinna być! DORO