Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek)

Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek)

Sos z soczewicy z kurkami (bez glutenu, mleka i jajek)

Przepis na : obiad

Planowałam dziś ugotować dal bhat, czyli sos z soczewicy i ryż - klasyczne danie kuchni nepalskiej. Jednak gdy podsmażałam cebulę i czosnek z nasionami czarnej gorczycy, postanowiłam trochę zmodyfikować przepis i dodać grzyby. Kurki tak świetnie wkomponowały się w smak, że nie dodawałam już innych warzyw aby nie przytłoczyć grzybowego aromatu. Składniki: soczewica (czerwona lub żółta) 200 g cebula 2 szt czosnek 2 ząbki kurki około 300 g przyprawy: czarna gorczyca, kurkuma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.