Te ciasteczka udały nam się rewelacyjnie :) Dzięki dodatkowi lekkiego kleiku ryżowego są delikatne i chrupiące, nie za twarde, nie za miękkie, akurat takie jakie powinny być. Łatwo się je wałkuje i wycina, można pokusić się również o bardziej skomplikowane kształty. Zapach przy pieczeniu przecudny... Zrobiłyśmy je z dodatkiem cynamonu i powideł śliwkowych, wyszły pyszne :) Jedyny problem, to zniknęły za szybko. Zdecydowanie trzeba będzie upiec je jeszcze raz na Wigilię.Składniki:kleik ryżowy dla niemowląt85g (p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...