Oto mój kolejny eksperyment ze słodką dynią piżmową, tym razem z dodatkiem mleczka kokosowego. Co ciekawe mleczko to doskonale utrzymuje konsystencję masy, tak więc nie potrzebujemy żelatyny, ani innego zagęstnika. Ciasto: 1 kostka masła 3 jajka 7 łyżek wody 1 1/2 szklanki cukru 2 1/2 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 600 g dyni piżmowej (masłowej) 1 puszka mleka kokosowego ok 1/2 szklanki cukru Przygotowujemy ciasto: masło rozpuszczamy z wodą, kakao i cukr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...