Przepis na : obiad
Czytając „Służące” (Kathryn Stockett) natknęłam się na opis smażonego kurczaka w panierce. Ameryka, lata sześćdziesiąte, służąca przygotowuje znanego i lubianego przez całą rodzinę panierowanego smażonego kurczaka. Opis był tak kuszący, że natychmiast nabrałam ochoty na to danie. Za pierwszym razem zrobiłam kurczaka dokładnie tak jak wynikało z opisu w książce. Wyszedł smaczny, ale dla mnie zbyt łagodny. Teraz robimy go zupełnie inaczej – dodajemy zioła, chilli. Ale to nadal jest to pyszne da... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...