Krewetki w gorącej oliwie z chilli

Krewetki w gorącej oliwie z chilli

Krewetki w gorącej oliwie z chilli

Każdy kto lubi barcelońskie gambas in oil albo andaluzyjskie gambas pili pili doceni to danie. A kto nie zna ten pewnie też polubi. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 16 dużych krewetek 5 dużych ząbków czosnku 2 łyżki masła garść świeżej kolendry ok. 6 papryczek suszonych papryczek pili pili ok. 4 cm świeżej czerwonej papryczki chilli 1, 5 czubatej łyżeczki wędzonej pikantnej hiszpańskiej mielonej papryki pimento 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego 1,5 łyżki wędzonej łagodnej hiszpań... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu OstryKęs

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.