Ciasto z pozoru wyglądu na dość skomplikowane, natomiast gdy dokładnie zrozumie się z jakich warstw się składa to już takie złożone w przygotowaniu wcale nie jest (choć nie powiem, że nie jest czasochłonne ;)). Ciasto składa się z dwóch placków przełożonych kremem budyniowo-maślanym. :) Diabeł tkwi jak zawsze w szczegółach a dokładniej jakie warstwy składają się na jeden placek. :) Otóż jeden placek składa się z ciasta kruchego, warstwy konfitury z czarnych porzeczek, bezy oraz posypki z posiekanych orzechów... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...to jedno z moich ulubionych ciast :)serdecznie zapraszam Cię do wzięcia udziału w miniKONKURSIE: http://kuchcikola.blogspot.com/2013/06/pierwsze-urodziny-bloga-mini-torcik-z.html
bardziej pasuje nazwa "Pychotka", bo jest rzeczywiście pyszne to ciasto , miałam przyjemnośc niedawno się nim delektowac to wiem co piszę ;)
To mi przypomniało, że wieki nie robiłam Pani Walewskiej, a tak kocham to ciasto!Miłego wieczoru,A.
upieklam to ciasto jest pycha I super latwe do zrobienia dziekuje za przepis!