Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami

Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami

Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami

Przepis na : obiad

Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z udziałem białych szparagów , boczku i bazylii. Może ‚urodą’ on nie grzeszy, ale smakuje wyśmienicie! Musicie wypróbować :)) Jeśli chcecie poczytać nieco więcej o szparagach, zapraszam do notki: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? Składniki Pierś kurczaka 2 pojedyncze piersi kurczaka Boczek parzony 1 opakowanie Białe szparagi 1 […] The post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś kurczaka, sosy, sos do kurczaka, pierś z kurczaka, piersi, pierś, kremowa, kurczak, szparagi, ciastka kremówki, ciasta z kremami, papryka, słodkie, boczek, obiad, kurczak z papryką , kurczak z boczkiem, boczek w sosie

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anulla, 21 maja 2013 18:39:43

świetny sosik!:) on mnie najbardziej kusi z tego całego talerza:D

Justyna Bąk, 21 maja 2013 19:04:10

zjadłabym taki obiad:)

lutka40, 21 maja 2013 21:46:41

Pyszny zestaw

Antenka, 22 maja 2013 10:29:55

pyszne cyce z wybornymi dodatkami:) mniammm

Magda, 25 maja 2013 21:46:02

Jakie pyszności!

Anonymous, 2 sierpnia 2013 17:18:32

a ja mam takie pytanie – w którym momencie dodać ten podsmażony boczek?

Słodka Babeczka, 2 sierpnia 2013 17:23:05

„Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka z obu stron. Zdjąć z patelni, odstawić. Na tę samą patelnię wrzucić boczek i chwilkę podsmażyć. Nadmiar tłuszczu zlać (tak, by zostały 1-2 łyżeczki). Następnie wlać na patelnię 100 ml gorącej wody i śmietankę, dokładnie wymieszać.”
Boczek cały czas jest na tej patelni :) zlewasz tylko nadmiar tłuszczu i dodajesz kolejne składniki :)

Monika, 5 maja 2014 15:50:29

Smaczny obiad :)