Przepis na : obiad
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z udziałem białych szparagów , boczku i bazylii. Może ‚urodą’ on nie grzeszy, ale smakuje wyśmienicie! Musicie wypróbować :)) Jeśli chcecie poczytać nieco więcej o szparagach, zapraszam do notki: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować? Składniki Pierś kurczaka 2 pojedyncze piersi kurczaka Boczek parzony 1 opakowanie Białe szparagi 1 […] The post Piersi kurczaka w kremowym sosie z białymi szparagami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...a ja mam takie pytanie – w którym momencie dodać ten podsmażony boczek?
„Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka z obu stron. Zdjąć z patelni, odstawić. Na tę samą patelnię wrzucić boczek i chwilkę podsmażyć. Nadmiar tłuszczu zlać (tak, by zostały 1-2 łyżeczki). Następnie wlać na patelnię 100 ml gorącej wody i śmietankę, dokładnie wymieszać.”
Boczek cały czas jest na tej patelni :) zlewasz tylko nadmiar tłuszczu i dodajesz kolejne składniki :)