Beza domowa klasyczna

Beza domowa klasyczna

Beza domowa klasyczna

Beza mimo swej prostoty jest bardzo wymagająca, kluczem jest dobre wysuszenie. Subtelna, delikatna, słodka i taka krucha.... Składniki: 6 białek  18 dag cukru kryształu 18 dag cukru pudru  Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier kryształ i ubijamy 5 minut mikserem na najwyższych obrotach, następnie dodajemy cukier puder i  powtarzamy czynność przez następne 5 minut. Piana powinna być śnieżnobiała i lśniąca, ważne jest aby bezy ubijać 10 minut i nie skracać tego czasu. Dużą łyżką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.