Kawa cappuccino - domowy sposób na mieszankę

Kawa cappuccino - domowy sposób na mieszankę

Kawa cappuccino - domowy sposób na mieszankę

Rano lubię wypić kawę z mlekiem. Ale mój organizm najlepiej toleruje kawę z ekspresu, a nie jakąś rozpuszczalną. Jedyna rozpuszczalna kawa, po której dobrze się czuję to cappuccino, choć to raczej kawa nie jest tylko tłusty, słodki, strasznie kaloryczny napój kawowo-kakaowy ;) Proszek do takiego napoju możemy zrobić sami.  Składniki:  150 g mleka w proszku  100 g cukru pudru 25 g kakao  45 g kawy rozpuszczalnej Wszystkie składniki po prostu mieszamy Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.