CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

CIASTO GRUSZKOWE Z AMARETTO

Piekłam to ciasto już 3 raz i choć ponownie wyszedł mi lekki zakalczyk (a może ono tak ma właśnie wyglądać?), to postanowiłam wstawić ten przepis na blog. Sprawdzałam w internecie i innym osobom wychodzi podobnie. Duża ilość mokrych składników robi swoje. Następnym razem pokroję jabłka i gruszki na duże kostki i mam nadzieję, że wtedy będzie lepiej. Ciasto jest przepyszne i dlatego (choć trochę wstyd pokazać zakalec) chciałam o nim napisać: gruszki idealnie komponują się ze smakiem Amaretto i migdałów. Recepturę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

PrzepisyAleksandryPrzepisyAleksandry

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, lekka, jabłka, orzechy, pieczenie, cukier, gruszka, słodkie, susz, cynamon, cytryna, wiśnia, włoska, orzechy włoskie, ciasto z gruszkami, lekkie ciasto, ciasta z jabłkami, słodkie ciasto, ciasto z orzechami, ciasto na niedziele, pieczone jabłka, jabłka pieczone, lekkie dania

Inne przepisy z Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Bąk, 18 lutego 2013 22:47:07

też mam przepis na ciasto, które zawsze się nie dopieka ale i tak wszystkim smakuje:)

Anonymous, 21 lutego 2013 12:32:03

Ciasto nie wygląda, jak zakalec. To od mokrych owoców. Pozdrawiam