Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym

Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym

Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym

Kolejna azjatycka propozycja zainspirowana restauracją Panda Express. W takiej odsłonie mięso jadłam po raz pierwszy. Zazwyczaj w kuchni azjatyckiej panierowane mięso smażymy na głębokim tłuszczu. W tym wypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju.Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowymSkładniki:2 piersi z kurczaka1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

anekbuanekbu

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, czosnkowy, kurczak, sos czosnkowy, mięso, sos do kurczaka, sos sojowy, papryka, sezam, ryż, ananas, marynaty, warzywa, kurczak pieczony, miód, marchewka, zdrowe przepisy, zdrowe, piersi, pierś, słodkie, gotowany kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięsa pieczone, kurczak z ananasem, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, kurczak w marynacie, chrupiący kurczak

Inne przepisy z Mania Gotowania

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.